Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2024. július 23. 08:45

Rosszul lett az autójában egy sofőr tegnap délelőtt Békéscsabán, a Luther utcában. A helyi hivatásos tűzoltók az eszméletlen személyt a bezárt autó tetőablakán keresztül kiemelték, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A mentőszolgálat a sofőrt további vizsgálatokra kórházba szállította.

Jelzett a szén-monoxid érzékelő tegnap délben Gyulán, a Honvéd utcai lakótelepen egyik lakásában. Rosszullétre senki sem panaszkodott a helyiséget mindenki időben elhagyta. A helyi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere egy meghibásodott gáztűzhelyt a karbantartás elvégzéséig a rendszerről ideiglenesen leválasztott. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan továbbra is lakható maradt. 

Kigyulladt a tarló tegnap délután Békés külterületén, a 4238-as út közelében. A békési önkormányzati tűzoltók az ötszáz négyzetméteren égő vegetációt két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet egy erőgép körbetárcsázta. A tűz a tarló egészére nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. 

Rászakadt egy faág a vasúti sínekre tegnap este Pitvaros és Ambrózfalva között. A tótkomlósi önkormányzati tűzoltók a növényzetet egy motoros láncfűrész segítségével a vágányról eltávolították, majd a megállni kényszerült motorvonat tovább haladhatott. Az eset során senki sem sérült meg.