Hírek aloldal fejlécképe

Békés MKI hírek

444 településen és 6 budapesti kerületben lesz szúnyoggyérítés 2024. július 15.

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében, összesen 86 ezer hektáron lesz a héten szúnyoggyérítés. A következő napokban Komárom térségében, Budapest érintett kerületeiben, a Csepel-sziget, Dunaújváros, Szekszárd, Baja és Mohács térségében, továbbá a Dráva mentén, a vízpart közeli településeken lesznek kezelések. Ezen kívül Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala vármegye számos településén várhatóak földi kémiai beavatkozások. A nagy hőségre tekintettel légi kémiai kezelésekre továbbra sem kerül sor, mivel az csak a napnyugtát megelőzően kivitelezhető, amikor a meleg miatt még alig repülnek a szúnyogok. A gyérítések pontos ütemezése megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Újoncok fogadása az igazgatóságon 2024. július 12.

A tegnapi központi ünnepséget követően immár saját vármegyéjükben fogadták az újonc tűzoltókat.

Újonnan kiképzett tűzoltók tettek esküt 2024. július 11.

Ünnepélyes keretek között tartotta meg kibocsátó ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A százkilenc újonc tűzoltó a szervezet vezetői, valamint a társ- és rendvédelmi szervek képviselői előtt július 11-én tettek fogadalmat.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2024. július 11.

Száznyolcvanhét önkéntes mentőszervezet jut 2024-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz.

Meghosszabbította a hőségriasztást az országos tisztifőorvos 2024. július 11.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján a 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 18. (csütörtök) 24 óráig meghosszabbítja az ország egész területére vonatkozóan. Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.

Hat hónap alatt 92 lakástűz, 8 sérült, 3 halálos áldozat. 2024. július 09.

Fél év alatt 92 beavatkozást igénylő lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat Békés vármegyében. A tűzesetekben három ember elhunyt és összesen nyolcan megsérültek. Az első félévben keletkezett lakástüzek eloltása több, mint százhúsz órát vett igénybe, az égő épületekhez 253 tűzoltójármű vonult. A hat hónap alatt összesen 2887 négyzetméternyi épített terület égett le.

Hétvégi események összefoglalója 2024. július 08.

Az elmúlt hétvégén tíz műszaki mentéssel és tíz tűzesettel kapcsolatos bejelentés érkezett a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Fesztiválozz okosan! 2024. július 04.

A fesztiválokkal, nagyobb szabású szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatos fontos előírások is kiderülnek a katasztrófavédelem legfrissebb, júliusi tesztjéből.

Keddi események összefoglalója 2024. július 03.

Kedden összesen tizennyolc bejelentés érkezett a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére, melyek közül kilenc eset hozható összefüggésbe a csapadékos időjárással.

Hétfői események összefoglalója 2024. július 02.

Hétfőn hat műszaki mentéssel és négy tűzesettel kapcsolatos bejelentés érkezett a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Hétvégi események összefoglalója 2024. július 01.

Az elmúlt hétvégén tizennégy műszaki mentéssel és három tűzesettel kapcsolatos bejelentés érkezett a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Egy épülettűzhöz riasztották a tűzoltókat 2024. június 27.

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete mára virradólag Békéscsabán, a Révai utcában. A tűzeset során senki sem sérült meg, az épületet mindenki időben elhagyta. A békéscsabai és a gyulai hivatásos tűzoltók a száz négyzetméteres, teljes terjedelmében égő tetőszerkezetet öt vízsugár és kézi szerszámok segítségével eloltották, majd az ingatlant egy hőkamerával átvizsgálták. A tűz a lakótérre nem terjedt át, de az épület égéstermékekkel és vízzel erősen szennyeződött. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a lakók egy udvaron belüli vendégházba átköltöztek.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2024. június 27.

Füsttel telítődött egy helyiség tegnap délelőtt Orosházán, a Gyopárosfürdő gyógyászati részlegén. A helyi, valamint a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók az épületből a dolgozókat és a vendégeket kivezették, majd a füsttel telítődött helyiségeket átvizsgálták. A tűzoltók a felderítés során az egyik öltözőben találtak egy lánggal már nem égő, megolvadt tusolókabint. A tűz a környezetére nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. A tűz kialakulásának körülményeit a Katasztrófavédelem vizsgálja.

Tegnap történt 2024. június 25.

Telefonvezetékre szakadt egy faág tegnap délelőtt Medgyesegyházán, az Arany János utcában. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók egy motoros láncfűrész, létra és kötél segítségével a növényzetet eltávolították, majd a területet megtisztították. Az eset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.