Hírek aloldal fejlécképe

Békés MKI hírek

Megszaporodott a betakarítással kapcsolatos káresmények száma 2023. szeptember 21.

Szeptember hónapban tizenöt esetben riasztották a vármegye tűzoltóit a betakarítási munkálatokat végző gépjárművekkel kapcsolatos káreseményhez.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2023. szeptember 19.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi tegnap délben Vésztő településen, a Kossuth Lajos utcában. A járművel egyedül közlekedő sofőr a balesetben megsérült, a mentőszolgálat további vizsgálatokra kórházba szállította. A szeghalmi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak.

Tegnap történt 2023. szeptember 14.

Kigyulladt egy fasor aljnövényzete tegnap este Békésszentandrás külterületén, a 44-es út közelében. A szarvasi hivatásos tűzoltók a száz négyzetméteren égő vegetációt két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűz a környezetére nem terjedt át az eset során senki sem sérült meg.

Gyászhír 2023. szeptember 13.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 80 éves korában 2023. szeptember 7-én elhunyt Fekécs Elek nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester, aki 1976-1993. között teljesített szolgálatot az egykori Szarvasi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságon. Az elhunytat 2023. szeptember 19-én 14 órakor a Szarvasi Evangélikus Újtemetőben helyezik örök nyugalomra.

Tegnap történt 2023. szeptember 13.

Kigyulladt egy személyautó tegnap hajnalban Orosháza és Kaszaper között, a 4428-as úton. Az orosházi hivatásos tűzoltók a teljes terjedelmében égő járművet egy vízsugár segítségével eloltották és visszahűtötték, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A tűzeset során senki sem sérült meg. A tűzoltás ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. A kiégett autó elszállíttatásáról a tulajdonos gondoskodott.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2023. szeptember 12.

Egy személyautó kombájnnal ütközött tegnap délelőtt Tótkomlós és Kardoskút között, a 4427-es úton. A ráfutásos baleset következtében senki sem sérült meg, de az üzemképtelenné vált gépkocsi forgalmi akadályt jelentett az arra közlekedőknek. A tótkomlósi önkormányzati tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd a személyautót áramtalanították. Az érintett útszakaszon a műszaki mentés idejére félpályás útzár volt érvényben.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2023. szeptember 08.

Fának csapódott egy személyautó tegnap délután Csökmő településen, a Kossuth utcában. A szeghalmi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és átvizsgálták, majd a mentőszolgálatnak segítettek a gépkocsi két utasának ellátásában. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Földrengés volt Szarvas közelében 2023. szeptember 08.

3,1-es magnitúdójú földmozgást regisztráltak a város közelében.

Három évtizedes szolgálat elismerése 2023. szeptember 07.

Kiss András tűzoltó dandártábornok, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a hivatásos állományban eltöltött harminc év elismeréseként tűzoltósági szolgálati jelet adott át Strobbel József tűzoltó alezredesnek, a Szarvasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesének.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2023. szeptember 07.

Egy tehergépkocsi személygépkocsival karambolozott tegnap délelőtt Békéscsaba közelében, a 47-es úton. A két járművel összesen hárman közlekedtek, a baleset következtében senki sem sérült meg. A békéscsabai hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, a személyautót áramtalanították, majd az útburkolatra került kenőanyagot perlittel felitatták. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Vonattal ütközött a kisteherautó 2023. szeptember 06.

Ma délelőtt Mezőhegyesen egy kisteherautó vonatszerelvénnyel ütközött, melynek következtében a kistehergépjármű forgalmi akadályt képezett, a szerelvény egyik kocsija pedig kisiklott.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2023. szeptember 05.

Kigyulladt az elszáradt fű és az összehordott szalma tegnap este Gyulán, a Malom utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a tíz négyzetméteren égő növényzetet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt át az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.