Hírek aloldal fejlécképe

Békés MKI hírek

Tegnap történt 2024. március 19.

Jelzett a szén-monoxid érzékelő egy társasházi lakásban tegnap este Orosházán, a Dr. László Elek lakótelepen. A lakók elhagyták az épületet, rosszullétre senkik sem panaszkodott. A helyi hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató munkatársainak ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere a karbantartás elvégzéséig egy meghibásodott átfolyós vízmelegítőt a rendszerből ideiglenesen kizárt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a meleg víz előállítása alternatív módon továbbra is biztosított maradt.

Megtartotta évértékelőjét a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2024. március 18.

Március 18-án tartotta évértékelő tiszti értekezletét a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A békéscsabai rendezvényen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő képviselte. A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Kiss András tűzoltó dandártábornok értékelte a szervezet 2023. évi tevékenységét a társ- és együttműködő szervek, szervezetek vezetői, az igazgatóság és a helyi szervek vezetői állománya jelenlétében.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2024. március 14.

Meggyulladt a kéményben lerakódott korom tegnap este Szarvason, a Brigád utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a kazánból és a kéményből az izzó részeket eltávolították, majd a füstelvezető teljes szakaszát átvizsgálták. A tűz a kémény környezetére nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a kémény műszaki felülvizsgálatáig az ingatlan alternatív módon továbbra is fűthető maradt.

Elnöki elismerések az ünnepi megemlékezés alkalmából 2024. március 13.

Békés Vármegye Önkormányzata Ünnepi megemlékezést tartott a közelgő március 15-e, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából. Az ünnepi rendezvényen adták át az elnöki elismeréseket.

Egy közúti balesethez riasztották a békéscsabai tűzoltókat 2024. március 13.

Két személyautó karambolozott ma reggel Békéscsaba közelében, a 4239-es úton. A két járművel összesen hárman közlekedtek, a baleset során mindhárman megsérültek. A mentőszolgálat a sérülteket a békéscsabai kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Műszaki mentéshez riasztották az orosházi tűzoltókat 2024. március 13.

Kilyukadt egy teherautó üzemanyagtartálya ma reggel Csorváson, a Rákóczi utcában. Az orosházi hivatásos tűzoltók a kiömlő üzemanyag csatornába jutását felitató anyaggal megakadályozták, majd a helyszínt átadták a rendőrség és a közútkezelő munkatársainak. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Tegnap történt 2024. március 13.

Összehordott kommunális hulladék, szalmabálák és gallyak égtek egy kertészet udvarán tegnap este Kevermesen, a József Attila utcában. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a hatvan négyzetméteren égő szeméthalmot két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűz a környezetére nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2024. március 12.

Kigyulladt a nádas tegnap délután Csorvás és Orosháza között, 47-es út közelében. Az orosházi hivatásos tűzoltók a három focipálya kiterjedésben égő vegetációt egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzeset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2024. március 08.

Lesodródott az útról, majd árokba borult egy személyautó tegnap délután Békés külterületén, a 4238-as úton. Az autóval hárman közlekedtek. A baleset során két utas könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A helyi önkormányzati tűzoltók a gépkocsit átvizsgálták, majd a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget a rendőrség munkatársainak.

Álláshirdetés 2024. március 07.

Jelentkezőket keres a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Igazgató-helyettesi Szervezet, Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban, szakügyintéző munkakör betöltésére.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2024. március 07.

Lesodródott az úttestről, majd közlekedési táblának csapódott egy személyautó tegnap délután Békéscsabán, a 44-es elkerülő úton. A baleset során senki sem sérült meg, de a megrongálódott tábla veszélyt jelentett az arra közlekedőknek. A helyi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd a rögzítetlen tábla elemeket az oszlopokról leszerelték. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon a forgalom csak félpályán haladhatott.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2024. március 05.

Kigyulladt a nádas és az elszáradt aljnövényzet tegnap délután Szarvas és Gyomaendrőd között, a 443-as út közelében. A gyomaendrődi önkormányzati, valamint a szarvasi hivatásos tűzoltók a hat helyszínen foltokban égő vegetációt két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a terültet átvizsgálták. Az eset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Egyre több helyen ég a tarló, a nádas 2024. március 04.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt országosan megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén Békés vármegyében már harminc ilyen esethez riasztották a tűzoltókat, a leégett terület nagysága pedig meghaladja a 9245 négyzetmétert. A legnagyobb szabadtéri tűz idén Gyomaendrődön volt, február 19-én, ahol háromezer négyzetméteren égett a száraz fű.

Tűzoltó beavatkozások az elmúlt hétvégén 2024. március 04.

Az elmúlt hétvégén, három tűzesettel és öt műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.