Hírek aloldal fejlécképe

Békés MKI hírek

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2024. július 26.

Kigyulladt az aljnövényzet tegnap délután Csabaszabadi közelében, a 4432-es út mentén. A békéscsabai hivatásos tűzoltók az egy kilométer hosszan és tíz méter szélességben égő vegetációt három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A beavatkozás ideje alatt az érintett útszakaszon a forgalom csak félpályán haladhatott.

Egy közúti balesethez riasztották az orosházi hivatásos tűzoltókat 2024. július 25.

Egy kamion egy autóbusszal érintőlegesen karambolozott ma hajnalban Székkutas közelében, a 47-es főúton. A két járművel összesen tizenegyen közlekedtek. A baleset során az autóbuszon két utas könnyebben megsérült őket a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. Az orosházi hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd biztonsági okokból a busz egyik meglazult csomagtér ajtaját kéziszerszámok segítségével leszerelték. A műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2024. július 24.

Kigyulladt a napelem rendszer kábelezése egy közintézmény tetőhéjazatában tegnap délelőtt Méhkeréken, a Kossuth utcában. A gyulai hivatásos tűzoltók az épületet áramtalanították, majd egy porral oltó készülékkel a területet átvizsgálták. Az elektromos vezetékek maguktól kialudtak, a tűz a tetőszerkezetre nem terjedt át. Egy elektromos szakember a napelemeket a hiba kijavításáig a hálózatról lekötötte, majd a vezetékeket leszigetelte. Az eset során senki sem sérült meg.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2024. július 23.

Rosszul lett az autójában egy sofőr tegnap délelőtt Békéscsabán, a Luther utcában. A helyi hivatásos tűzoltók az eszméletlen személyt a bezárt autó tetőablakán keresztül kiemelték, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A mentőszolgálat a sofőrt további vizsgálatokra kórházba szállította.

12 vármegye 297 településén folytatódik a szúnyoggyérítés 2024. július 22.

A héten 12 vármegye 297 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 62 ezer hektáron. A kifejlett szúnyogok elleni földi védekezés a Szigetközben, a Dunakanyarban, a Tisza-tónál, valamint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye több településén folytatódik. A héten pótolják a szeles időjárás miatt Békés vármegyében elmaradt múlt heti kezeléseket is. A platós gépjárművekről végzett permetezést az esti, éjszakai órákban hajtják végre. A gyérítések pontos ütemezése megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2024. július 19.

A szerda délután kialakult viharos időjárás okozta károk felszámolása még a tegnapi napon is tíz alkalommal adott feladatot a Békés vármegyei tűzoltóinak. Jellemzően épületre és közterületre szakadt faágak eltávolításához és megrongálódott tetőszerkezetek kijavításához riasztották a tűzoltókat Orosházán, Dévaványán, Békésen és Körösladányban. Az eseteket a békési önkormányzati, valamint az orosházi és a szeghalmi hivatásos tűzoltók számolták fel, motoros láncfűrész, kéziszerszámok és emelőkosaras jármű segítségével. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy közúti balesethez riasztották a békéscsabai tűzoltókat 2024. július 18.

Három személygépkocsi karambolozott ma délután Békéscsabán, az Andrássy úton. A baleset során senki sem sérült meg, de az összeütközött járművek forgalmi akadályt jelentettek az arra közlekedőknek. A helyi hivatásos tűzoltók az autókat átvizsgálták, majd a rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosították.

Egy közúti balesethez riasztották a mezőberényi hivatásos tűzoltókat 2024. július 18.

Egy személyautó kamionnal karambolozott ma délelőtt Mezőberény településen, a Thököly utcában. A baleset során senki sem sérült meg, de biztonsági okokból a gépkocsi egyik utasát a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2024. július 18.

A zivataros időjárás miatt a tegnapi nap folyamán Békés vármegyében, közel harminc alkalommal riasztották a tűzoltókat faeltávolításokhoz és műszaki mentésekhez. Az esetek során ágak szakadtak járdákra, úttestre, épületekre, vezetékekre és autóra, valamint egy esetben a ledőlt kémény károsította a tetőszerkezetet. A legtöbb beavatkozásra Orosházán és Vésztőn volt szükség, de egy-egy kárhelyszín felszámolására még öt másik településen is sor került. A káresteket az orosházi, a szeghalmi, a mezőkovácsházi, a gyulai, a békéscsabai és a mezőberényi hivatásos tűzoltók számolták fel láncfűrész, létra és kéziszerszámok segítségével. Az esetek során senki sem sérült meg.

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás 2024. július 18.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján az ország egész területére vonatkozóan 2024. július 19-én (péntek) 00:00 órától 2024. július 21-én (vasárnap) 24:00 óráig fenntartja a hőségriasztást, azonban harmadfokról másodfokra módosítja.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2024. július 17.

Jelzett a szén-monoxid érzékelő egy lakásban tegnap délelőtt Szarvason, a Szabadság úton. Rosszullétre senki sem panaszkodott, a lakók a helyiséget időben elhagyták. A helyi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató munkatársa egy meghibásodott gázüzemű vízmelegítőt a rendszerről leválasztott. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan továbbra is lakható maradt.

Egy épülettűzhöz riasztották a tűzoltókat 2024. július 16.

Kigyulladt egy társasházi lakás egyik szobája ma hajnalban Mezőberény településen, a Petőfi Sándor utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugár segítségével eloltották, majd egy ventilátorral az épületet kiszellőztették. A tűz a földszintes társasház többi lakására nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. A ház a koromszennyeződéstől átmenetileg lakhatatlanná vált, ezért lakosságvédelmi intézkedés keretében a lakók átmenetileg rokonokhoz költöztek.

Elbírálták az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázatát 2024. július 16.

Főigazgatói döntés alapján 2024-ben ismét hatszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére.

Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon 2024. július 16.

Jelzett a szén-monoxid érzékelő egy társasházban tegnap délelőtt Gyomaendrődön, a Vásártéri lakótelepen. A helyi önkormányzati tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere egy meghibásodott gázüzemű kazánt a rendszerről a karbantartás elvégzéséig leválasztott. Az eset során rosszullétre senki sem panaszkodott, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.