Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2024. július 17. 09:23

Jelzett a szén-monoxid érzékelő egy lakásban tegnap délelőtt Szarvason, a Szabadság úton. Rosszullétre senki sem panaszkodott, a lakók a helyiséget időben elhagyták. A helyi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató munkatársa egy meghibásodott gázüzemű vízmelegítőt a rendszerről leválasztott. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan továbbra is lakható maradt.

Úttestre és járművekre szakadt egy platánfa ága tegnap délután Orosházán, a Huba utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt jelentő növényzetet egy motoros láncfűrész és egy emelőkosaras jármű segítségével eltávolították, majd az útburkolatot megtisztították. Az eset során senki sem sérült meg és a  két járműben is csak kisebb karcolások és horpadások keletkeztek.

Bejelzett egy szén-monoxid érzékelő egy társasházi lakásban tegnap délután Békéscsabán, a Gyóni Géza utcában. A helyi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései több lakásban is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere a műszaki hiba elhárításáig két készülék használatát megtiltatta és a rendszerről ideiglenesen leválasztotta. Az eset során rosszullétre senki sem panaszkodott, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Kigyulladt az elszáradt aljnövényzet tegnap este Eperjes közelében, a 4403-as út mentén. Az orosházi hivatásos tűzoltók a nyolcszáz négyzetméter kiterjedésben égő vegetációt két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzoltás ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. A tűzeset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történ.

Kigyulladt a kukoricatarló tegnap este Sarkadon, a Toldi utca közelében. A gyulai hivatásos tűzoltók a nagy területen részben leégett, de még foltokban égő tarlót kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az eset során senki sem sérült meg.

 

 

 

Tegnap közölt esemény:

Kigyulladt egy társasházi lakás egyik szobája tagnap hajnalban Mezőberény településen, a Petőfi Sándor utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugár segítségével eloltották, majd egy ventilátorral az épületet kiszellőztették. A tűz a földszintes társasház többi lakására nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. A ház a koromszennyeződéstől átmenetileg lakhatatlanná vált, ezért lakosságvédelmi intézkedés keretében a lakók átmenetileg rokonokhoz költöztek.