Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2024. július 16. 09:29

Jelzett a szén-monoxid érzékelő egy társasházban tegnap délelőtt Gyomaendrődön, a Vásártéri lakótelepen. A helyi önkormányzati tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere egy meghibásodott gázüzemű kazánt a rendszerről a karbantartás elvégzéséig leválasztott. Az eset során rosszullétre senki sem panaszkodott, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Két személygépkocsi karambolozott tegnap délután Békéscsabán, az Ilosvai utcában. A két autóval összesen hárman közlekedtek. A baleset során az egyik sofőr megsérült, őt a mentőszolgálat további vizsgálatokra kórházba szállította. A békéscsabai hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

Kigyulladt egy kisbusz tegnap délután Mezőberény külterületén, a Laposi Kertekben. Az út szélén parkoló járműben, a tűzeset idején senki sem tartózkodott. A helyi és a békéscsabai hivatásos tűzoltók az égő buszt, valamint egy meggyulladt utánfutót és a környező vegetációt két vízsugár segítségével eloltották, majd a járművet átvizsgálták. A tűz a közeli épületekre nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. 

Meggyulladt az aljnövényzet tegnap este Békéscsabán, a Lencsési lakótelep melletti öntözött réten. A helyi hivatásos tűzoltók az ezer négyzetméteren, foltokban égő vegetációt, egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűz az épületeket nem veszélyeztette, az eset során senki sem sérült meg.