Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2024. június 27. 09:05

Füsttel telítődött egy helyiség tegnap délelőtt Orosházán, a Gyopárosfürdő gyógyászati részlegén. A helyi, valamint a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók az épületből a dolgozókat és a vendégeket kivezették, majd a füsttel telítődött helyiségeket átvizsgálták. A tűzoltók a felderítés során az egyik öltözőben találtak egy lánggal már nem égő, megolvadt tusolókabint. A tűz a környezetére nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. A tűz kialakulásának körülményeit a Katasztrófavédelem vizsgálja.

A zivataros időjárás okozta károk felszámolásához tegnap Békés vármegyében hét alkalommal riasztották a tűzoltókat. A legtöbb beavatkozásra Gyula térségében volt szükség, de egy-egy kárhelyszín felszámolására még öt másik településen is sor került. A káresteket a tótkomlósi önkormányzati, a füzesgyarmati és békéssámsoni önkéntes, valamint a gyulai és szeghalmi hivatásos tűzoltók számolták fel motoros láncfűrész, létra és egy szivattyú segítségével. Az esetek során senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy családi ház előtt parkoló személygépkocsi tegnap délután Nagykamaráson, a Damjanich utcában. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a teljes terjedelmében égő járművet egy vízsugár segítségével eloltották és visszahűtötték, majd a területet átvizsgálták. A tűz a környezetére nem terjedt át az eset során senki sem sérült meg. A tüzet szerelési munkálatok közben egy elektromos zárlat okozta.