Az elmúlt hétvégén, egy tűzesettel és öt műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

2024. április 22. 09:45

Az esetek közül kiemelhető:

Fának csapódott, majd felborult egy személyautó szombat hajnalban Gyulán, a Scherer Ferenc úton. Az autóval ketten közlekedtek, a baleset során az egyik utas a gépkocsiba szorult. A helyi hivatásos tűzoltók a beszorult utas lábát egy feszítővágó eszköz segítségével kiszabadították, majd a sérültet átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A mentőszolgálat mindkét utast könnyű sérülésekkel szállította kórházba. A tűzoltók a helyszínelést követően a kidöntött fát motoros láncfűrész segítségével eltávolították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Kigyulladt a villanyóra szekrény egy családi házban szombat reggel Gyulán, a Pfiffner Paulina utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a már kialudt elektromos szekrényt áramtalanították, majd a tűzzel érintett részeket megbontották és egy hőkamera segítségével átvizsgálták. A tűz a környezetére nem terjedt át, az est során senki sem sérült meg.