Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2024. április 19. 09:00

Lesodródott az útról és az út menti fák közé csapódott egy személyautó tegnap délután Kevermes közelében, a 4438-as úton. A járművel egyedül közlekedő gépkocsivezetőt a mentőszolgálat kiemelte, majd súlyos sérülésekkel kórházba szállította. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a felborult autót motoros láncfűrész segítségével kiszabadították, majd kerekeire állították és áramtalanították. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Két személygépkocsi karambolozott tegnap délután Békésen, a Csíkos utcában. A járművekkel egyedül közlekedő sofőrök a balesetben nem sérültek meg, de az egyik gépkocsivezetőt további megfigyelésre a mentőszolgálat kórházba szállította. A helyi önkormányzati tűzoltók a járműveket átvizsgálták, a forgalmi akadályt megszüntették, majd az útburkolatra került szennyeződéseket kéziszerszámok segítségével feltakarították. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon a forgalom csak félpályán haladhatott. 

Fának csapódott egy személygépkocsi tegnap délután Pusztaföldvár közelében, a 4429-es úton. Az autójával egyedül közlekedő gépjárművezető a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel további megfigyelésekre kórházba szállította. Az orosházi hivatásos tűzoltók a balesete szenvedett jármű környezetét motoros láncfűrész segítségével megtisztították, majd kéziszerszámokkal az autót áramtalanították. 

Kigyulladt egy családi házban a kemence fölött húzódó födém gerenda tegnap este Szarvason, a Dózsa György utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a födémet kéziszerszámok segítségével megbontották, majd az izzó részeket egy vízsugárral eloltották és visszahűtötték. A tűz a környezetére nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület továbbra is lakható maradt.