Az elmúlt hétvégén, egy tűzesettel és öt műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

2023. február 27. 09:16

Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

Egy családi ház kéményében felgyülemlett korom gyulladt meg vasárnap délután Gádoroson, a Bánfalva utcában. Az orosházi hivatásos tűzoltók a kürtőből az izzó részektől eltávolították, majd a kéményt és környezetét egy hőkamera segítségével átvizsgálták és visszahűtötték. A füstelvezetőben keletkezett tűz, a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. A tüzeléstechnika szakembere, a műszaki karbantartás elvégzéséig a veszélyessé vált kémény használatát ideiglenesen megtiltotta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan alternatív módon továbbra is fűthető maradt. 

Egy férfi elektromos kerékpárral árokba hajtott vasárnap délelőtt Medgyesbodzás és Gábortelep között, a 4429-es úton. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a megsérült kerékpárost a mély árokból kiemelték, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A mentőszolgálat a sérültet kórházba szállította.