A tegnapi napon műszaki mentésekhez és egy tűzesethez riasztották vármegyénk tűzoltóit

2023. február 07. 08:14

A hétvégi viharos időjárás okozta károk felszámolása még a tegnapi napon is tizenkettő alkalommal adott feladatot Békés vármegye tűzoltóinak. Jellemzően épületre és közterületre szakadt faágak eltávolításához és megrongálódott tetőszerkezetek kijavításához riasztották a tűzoltókat Békéscsabán, Gyulán, Csorváson, Tótkomlóson és Gyomaendrődön. Az eseteket a tótkomlósi és a gyomaendrődi önkormányzati, valamint a békéscsabai, gyulai és az orosházi hivatásos tűzoltók számolták fel, motoros láncfűrész, kéziszerszámok és emelőkosaras jármű segítségével. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy családi ház udvarán szivárgott a földgáz tegnap délelőtt Elek településen, a Kétegyházi úton. A gyulai hivatásos tűzoltók egy megnyitott állapotban lévő gázcsapot az udvaron elzártak, majd a területet átadták a gázszolgáltató munkatársainak. A gázcsapot feltételezhetően az udvaron szabadon rohangáló kutyák véletlenül nyithatták meg. A gázszolgáltató szakembere a fogyasztó nélküli gázbekötést biztonsági okokból egy védőcsővel letakarta. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy furgon utasterében keletkezett tűz tegnap este Orosházán, a Mikolai utcában. A gépjárművezetőnek a műszerfal alatt keletkezett tüzet sikerült időben eloltania, így a tűz a jármű egészére már nem terjedt át. A helyi hivatásos tűzoltók a gépkocsit és környezetét átvizsgálták, majd az esetről feljegyzéseket készítettek. A tűzesettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.