Az elmúlt hétvégén tűzesethez és szén-monoxidos esethez riasztották a tűzoltókat

2021. december 06.

Az elmúlt hétvégén, két műszaki mentéssel és egy tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

Az esetek közül kiemelném:

Melléképület gyulladt ki tegnap hajnalban Békéscsabán, a Kolozsvári utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor, a főépülettel egybekötött hatvan négyzetméteres tárolásra használt melléképület, már teljes terjedelmében égett. A beavatkozó egységek három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Tűz a főépületre nem terjedt át, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Szén-monoxid érzékelő jelzett be tegnap este Vésztő településen, a Szilér utcában. Az épületet mindenki elhagyta, rosszullétre senki sem panaszkodott. A szeghalmi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere a műszaki hiba elhárításáig a fogyasztókat a rendszerről leválasztotta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület fűtése alternatív módon biztosított.