A tegnapi napon faeltávolításhoz, épület és területtüzekhez, valamint közúti balesethez riasztották Békés megye tűzoltóit

2021. augusztus 03. 08:53

Elszáradt aljnövényzet gyulladt ki tegnap délután Nagymágocs településen, a Petőfi Sándor utcában. A területtűz hulladékégetés miatt keletkezett, ami meggyújtotta a környezetét, majd továbbterjedt több ingatlan udvarán keresztül. Az orosházi hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a leégett területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Teherautó és egy személygépkocsi karambolozott tegnap délután Nagymágocs és Derekegyház között, a 4405-ös számú úttesten. A személygépkocsijával egyedül utazó sofőr a balesetben megsérült őt a mentőszolgálat további kivizsgálásra kórházba szállította. Az orosházi hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd a helyszín biztosítási feladataiban nyújtottak segítséget a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben, a forgalmat a rendőrség irányította. 

Learatott tarló gyulladt ki tegnap délután Mezőberény és Békés között, a Blanka major közelében. A focipálya területen égő tarlóról a tűz átterjedt a közeli cserjésbe. A mezőberényi és a békéscsabai hivatásos tűzoltók, több irányból, öt vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

 

Tegnap közölt események:

Búzatarló égett tegnap délelőtt Magyarbánhegyes külterületén, a 4441-es út közelében. A négy hektáron égő területet a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet egy ott dolgozó munkagép körbetárcsázta. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Családi ház hálószobájában csaptak fel a lángok tegnap délelőtt Békésen, a Gagarin utcában. A tüzet elektromos készülék meghibásodása okozta, melyről a tűz átterjedt az ágyra és az ablakkeretre. Az esethez riasztott helyi önkormányzati és mezőberényi hivatásos tűzoltók egy tűzzel nem érintett helyiségből kihoztak két sértetlen gázpalackot. A tűzoltók az épület áramtalanítását követően, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd az épületet kiszellőztették. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

A vasárnap kialakult viharos időjárás következtében Békés megyében keletkezett károk felszámolása miatt, még tegnap is harminchárom esetben riasztották a tűzoltókat faeltávolításhoz, műszaki mentéshez. Az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított kerítésre, villanyvezetékre, borított háztetőkre, valamint járdákra és közutakra. Az eseteket a tótkomlósi, békési, gyomaendrődi önkormányzati, valamit az orosházi, mezőkovácsházi, gyulai, mezőberényi, szeghalmi és szarvasi hivatásos tűzoltók számolták fel, láncfűrész, létra és emelőkosaras jármű segítségével. A legtöbb beavatkozásra a hétfői nap folyamán, Békéscsabán, Békésen és Gyomaendrődön került sor. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg