A tegnapi napon területtüzekhez és gázszivárgásokhoz riasztották Békés megye tűzoltóit

2021. július 01. 08:32

Megsérült egy gázcsonk, melynek következtében gáz áramlott a szabadba tegnap délelőtt Szarvas külterületén, egy magánterületen. A gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig és a hiba elhárításáig a helyi hivatásos tűzoltók a területet biztosították, majd a meghibásodott csővezetéket elszorították, hogy csökkenjen a kiáramló gáz mennyisége. A délutáni órákban ismét gázszivárgáshoz riasztották a tűzoltókat Dobozra, a Kölcsei utcába. Földmunkálatok közben egy munkagép megsértette a gázvezetéket, ez okozta a gázszivárgást. A békéscsabai hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató kiérkezéséig és a hiba elhárításáig a területet biztosították. A dobozi gázvezeték vágásról a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat jegyzőkönyvet készített.  Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

 Száraz aljnövényzet égett tegnap délután Gyulán, a Sándorhegy tanya közelében. A négyezer négyzetméteren égő vegetációt a helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett. 

 Sírcsokrok és egyéb kidobott hulladék égett tegnap este Darvason, a Petőfi utcai temetőben. A száz négyzetméteren égő összehordott szemetet a szeghalmi hivatásos tűzoltók, vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűz keletkezési oka ismeretlen. A tűz környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

 Aljnövényzet és egy kockabála égett tegnap este Vésztőn, a Móra Ferenc utcában. A gondozatlan portán ismeretlen okból kigyulladt területről és szalmabáláról a tűz nem terjedt tovább. Egy nyitott fészer fala korommal szennyeződött. A szeghalmi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.