Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Álláshirdetés
2024. február 27.

Jelentkezőket keres a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Igazgató-helyettesi Szervezet, Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban, szakügyintéző munkakör betöltésére.

A szándékosan megtévesztő jelzésekről
2024. január 29.

Január 25.-én Kevermesről érkezett egy jelzés, amely szerint kigyulladt egy családi ház Kevermesen, a Dózsa utcában. A nagy erőkkel helyszínre vonuló tűzoltók tűzet, tűzre utaló nyomokat a megadott helyszínen nem találtak. A szándékosan megtévesztő betelefonálót pár órán belül sikerült kézre keríteni, így rövid időn belül megindulhatott ellene a felelősségre vonással kapcsolatos szabálysértési eljárás.

Jeges jótanácsok
2024. január 16.

A hőmérséklet intenzív csökkenésével hamarosan kezdetét veheti a befagyott vizeken való korcsolyázás és csúszkálás, ami jó szórakozást jelenthet egészen a téli időszak végéig. Mivel kedvelt téli sport a korcsolyázás, sokan választják a mesterséges pályák helyett a tavakat, de nem árt tudni, hogy a befagyott jég komoly veszélyeket rejt. Az előírások ismeretének hiánya, a szabályok megszegése életeket is követelhet.

Ölt a szén-monoxid Gyulán
2024. január 07.

Vasárnap reggel negyed tízkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Gyulán egy négyszintes társasház egyik lakóját nem lehet elérni. A tűzoltók behatoltak a Béke sugárúti társasház földszinti lakásába, ahol egy holttestet találtak. A lakásban szén-monoxid jelenlétét mutatták ki. A tűzoltók kiürítették a társasházat, összesen kilenc embert kísértek ki. Mivel a mérgező gáz más lakásokban is kimutatható volt, egy nagyteljesítményű ventilátorral átszellőztették a társasházat. A szén-monoxid forrása egy fürdőszobában működő nyílt égésterű vízmelegítő volt. A hat négyzetméteres fürdőszobában minden nyílászáró csukva volt. Az áldozat egy idős nő, a lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő.

Álláshirdetés
2023. december 12.

Jelentkezőket keres a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály hivatásos szolgálati jogviszonyban, hatósági főelőadó munkakör betöltésére.

Halálos tűzeset Gerendáson
2023. december 07.

Csütörtökön kora délután érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint Gerendáson egy holttestet és egy kialudt tűz nyomait találták meg. A Jókai utcában, egy nyolcvan négyzetméteres parasztház tíz négyzetméteres nyári konyhájában volt tűz. Egy hűtőszekrény, egy konyhaszekrény, egy sparhelt és ezek környezete égett. Az épületben egy idős nő vesztette életét. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás során tárják fel.

„Seveso III. 2023” szakmai napok
2023. október 09.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Seveso III. Irányelv hazai jogrendbe ültetése kapcsán megváltozott üzemeltetői kötelezettségek maradéktalan teljesítésének elősegítése, a hazai és nemzetközi súlyos balesetek tapasztalatainak feldolgozása, a villamosenergia-kimaradással összefüggő üzemelétetői feladatok és a KSE tevékenységének bemutatása, az érintett felek felkészítése érdekében szakmai napokat szervez „Seveso III. 2023” címmel.

Kilenc hónap alatt 169 lakástűz – 25 sérült és 1 halott
2023. október 06.

Idén szeptember végéig összesen 169 lakás gyulladt ki Békés vármegyében.

Álláshirdetés ügyintéző munkakör betöltésére
2023. október 05.

Jelentkezőket keres a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gazdasági Igazgató-helyettesi Szervezet Költségvetési Osztály rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban, ügyintéző munkakör betöltésére.

Legyél TŰZOLTÓ! Válassz hivatást!
2023. szeptember 26.

Biztos, kiszámítható megélhetést nyújtó, köztiszteletet jelentő hivatásos jogállást szeretnél?

Éjfél óta Békés vármegyében is tűzgyújtási tilalom van
2023. augusztus 24.

A nagy meleg hatására megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért csütörtöktől visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Még az esti órákban is dolgoztak a tűzoltók, a vihar okozta károk helyreállításán
2023. július 26.