Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Idén is megnyílnak a szertárkapuk
2024. május 17.

Sokak számára ismerős rendezvény a Nyitott szertárkapuk programsorozat. A gyermeknaphoz kapcsolódó eseményt rendszerint országszerte nagy várakozás előzi meg. Idén május 26-án, azaz a hónap utolsó vasárnapján várják a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok azokat a családokat, amelyek szívesen barangolnának a tűzoltólaktanyák szertárkapuin belül.

Halálos tűzeset Békéscsabán
2024. május 06.

Hétfő délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Békéscsabán kigyulladt egy hétvégi ház. A Boglyás utcában lévő ötven négyzetméteres épület egyik szobájában volt tűz tizenöt négyzetméteren. A kiérkező tűzoltók kihoztak egy hatvanas éveiben járó férfit az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. Ágy, szekrény, hűtőszekrény, asztal és felhalmozott hulladék izzott az épületben. A tűzoltók megfékezték az izzást és egy gázpalackot is kihoztak a házból.

Életet ment, aki vért ad
2024. május 06.

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezetével közösen önkéntes véradást szervez a Tűzoltóság Napja alkalmából az alábbi időpontokban és helyszíneken.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
2024. április 24.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből. Az önkéntesek számára rendelkezésre álló hétszáz milliós pályázati forrásból összesen százmillió forint fordítható az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

Legyél TŰZOLTÓ! Válassz hivatást!
2024. április 23.

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beosztott tűzoltói munkakörre keres új bajtársakat. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.

Idén is hétszázmillió forint jut az önkéntesek támogatására
2024. április 18.

A központi költségvetésben – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forint az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillió pedig a mentőszervezetek fejlesztésére fordítható. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek május 17-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Gyerekzsivajtól lesz hangos a békéscsabai főtér
2024. április 18.

Közösen ünnepel április 23-án a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A két szervezet együtt dolgozik a bajban, együtt óvja az emberek biztonságát, így védőszentjei előtt is közösen hajt fejet. Kedden kilenc órától a békéscsabai Szent István téren számos interaktív program, szakmai bemutató nyújt élményteli kikapcsolódást és felhőtlen szórakozást gyereknek, felnőttnek egyaránt.

Indul a katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés
2024. április 17.

Álláshirdetés
2024. február 27.

Jelentkezőket keres a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Igazgató-helyettesi Szervezet, Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban, szakügyintéző munkakör betöltésére.

A szándékosan megtévesztő jelzésekről
2024. január 29.

Január 25.-én Kevermesről érkezett egy jelzés, amely szerint kigyulladt egy családi ház Kevermesen, a Dózsa utcában. A nagy erőkkel helyszínre vonuló tűzoltók tűzet, tűzre utaló nyomokat a megadott helyszínen nem találtak. A szándékosan megtévesztő betelefonálót pár órán belül sikerült kézre keríteni, így rövid időn belül megindulhatott ellene a felelősségre vonással kapcsolatos szabálysértési eljárás.

Jeges jótanácsok
2024. január 16.

A hőmérséklet intenzív csökkenésével hamarosan kezdetét veheti a befagyott vizeken való korcsolyázás és csúszkálás, ami jó szórakozást jelenthet egészen a téli időszak végéig. Mivel kedvelt téli sport a korcsolyázás, sokan választják a mesterséges pályák helyett a tavakat, de nem árt tudni, hogy a befagyott jég komoly veszélyeket rejt. Az előírások ismeretének hiánya, a szabályok megszegése életeket is követelhet.

Ölt a szén-monoxid Gyulán
2024. január 07.

Vasárnap reggel negyed tízkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Gyulán egy négyszintes társasház egyik lakóját nem lehet elérni. A tűzoltók behatoltak a Béke sugárúti társasház földszinti lakásába, ahol egy holttestet találtak. A lakásban szén-monoxid jelenlétét mutatták ki. A tűzoltók kiürítették a társasházat, összesen kilenc embert kísértek ki. Mivel a mérgező gáz más lakásokban is kimutatható volt, egy nagyteljesítményű ventilátorral átszellőztették a társasházat. A szén-monoxid forrása egy fürdőszobában működő nyílt égésterű vízmelegítő volt. A hat négyzetméteres fürdőszobában minden nyílászáró csukva volt. Az áldozat egy idős nő, a lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő.