Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Halálos tűz Kondoroson
2024. június 23.

Szombat este tizenegykor érkezett egy jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kondoroson kigyulladt egy épület. Négy járművel vonultak a tűzoltók a Rákóczi Ferenc utcai égő házhoz. Egy száz négyzetméteres családi ház és egy hozzáépített ötven négyzetméteres melléképület égett. Az ott lakó három embernek sikerült kimenekülnie az épületből, azonban egyikük visszament és megpróbálta oltani a lángokat. Az idős férfit a tűzoltók hozták ki az égő épületből, az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzoltók másfél órán át oltották az égő házat. Az épület lakhatatlanná vált, másik két lakója kórházba került.

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás lép életbe
2024. június 18.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendeli el az ország egész területére 2024. június 19-én (szerda) 0.00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig.

Kétszázharminc településen gyérítik a szúnyogokat
2024. június 17.

A héten tizenhárom vármegyében folytatódik a katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés. A tervek szerint kétszázharminc településen, összesen hatvan ezer hektáron lesznek kezelések. A Duna teljes szakaszán biológiai lárvagyérítést végeznek a szakemberek, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezeléseket végző járművekkel a Szigetközben, a Csepel-sziget térségében, a Dráva menti településeken, továbbá Békés, Csongrád-Csanád és Zala vármegyében lehet találkozni. Miskolcon és Debrecenben a héten pótolják a szeles idő miatt korábban elmaradt munkálatokat.

Előzzük meg a vihar okozta károkat, cselekedjünk felelősségteljesen
2024. június 11.

Békés vármegyében az elmúlt években és sajnos már idén is számtalanszor találkozhattunk a vihar által letördelt faágakkal, földből kicsavart fákkal és leszaggatott vezetékekkel, amelyek nem egyszer gépjárműveket és ingatlanokat károsítottak. A lakosság minden esetben számíthatott a tűzoltókra, és teheti ezt a jövőben is.

Pedagógusnapi köszöntő
2024. június 03.

Idén is megnyílnak a szertárkapuk
2024. május 17.

Sokak számára ismerős rendezvény a Nyitott szertárkapuk programsorozat. A gyermeknaphoz kapcsolódó eseményt rendszerint országszerte nagy várakozás előzi meg. Idén május 26-án, azaz a hónap utolsó vasárnapján várják a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok azokat a családokat, amelyek szívesen barangolnának a tűzoltólaktanyák szertárkapuin belül.

Halálos tűzeset Békéscsabán
2024. május 06.

Hétfő délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Békéscsabán kigyulladt egy hétvégi ház. A Boglyás utcában lévő ötven négyzetméteres épület egyik szobájában volt tűz tizenöt négyzetméteren. A kiérkező tűzoltók kihoztak egy hatvanas éveiben járó férfit az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. Ágy, szekrény, hűtőszekrény, asztal és felhalmozott hulladék izzott az épületben. A tűzoltók megfékezték az izzást és egy gázpalackot is kihoztak a házból.

Életet ment, aki vért ad
2024. május 06.

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezetével közösen önkéntes véradást szervez a Tűzoltóság Napja alkalmából az alábbi időpontokban és helyszíneken.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
2024. április 24.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből. Az önkéntesek számára rendelkezésre álló hétszáz milliós pályázati forrásból összesen százmillió forint fordítható az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

Legyél TŰZOLTÓ! Válassz hivatást!
2024. április 23.

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beosztott tűzoltói munkakörre keres új bajtársakat. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.

Idén is hétszázmillió forint jut az önkéntesek támogatására
2024. április 18.

A központi költségvetésben – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forint az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillió pedig a mentőszervezetek fejlesztésére fordítható. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek május 17-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Gyerekzsivajtól lesz hangos a békéscsabai főtér
2024. április 18.

Közösen ünnepel április 23-án a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A két szervezet együtt dolgozik a bajban, együtt óvja az emberek biztonságát, így védőszentjei előtt is közösen hajt fejet. Kedden kilenc órától a békéscsabai Szent István téren számos interaktív program, szakmai bemutató nyújt élményteli kikapcsolódást és felhőtlen szórakozást gyereknek, felnőttnek egyaránt.