Halálos tűzeset Okányban

2022. május 26. 12:37

 

BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG

KOMMUNIKÁCIÓS SZOLGÁLAT

 

KÖZLEMÉNY

 

Halálos tűzeset Okányban

 

Csütörtök reggel hétkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Békés megyei Okányban ég egy családi ház teteje az Erzsébet királyné utcában. 

 

Tizenegy szeghalmi tűzoltó vonult az égő házhoz három járművel. A tűzoltók kiérkezésekor az ötven négyzetméteres családi ház egyik tizenkét négyzetméteres szobája, a födém és a tetőszerkezet is égett. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak az épületben. A tűzből két gázpalackot is kihoztak, majd lehűtötték azokat, megelőzve ezzel a robbanást. A gázpalackok olyan közel voltak a tűzhöz, hogy kormosak lettek, így bármelyik pillanatban felrobbanhattak volna.

 

A tűz keletkezési okát tűzvizsgálat fogja feltárni.

 

A hasonló tragédiák elkerülése érdekében a legjobb megoldás, ha veszünk otthonra egy füstérzékelőt. Az érzékelő hangos sípolással jelez a tűz keletkezésekor, amikor még van idő kimenekülni az épületből, elkerülve a gyakran halálos füstmérgezést.

 

További információért Mukics Dániel tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620 669 36 13-as számon.

 

Budapest, 2022.05.26.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kommunikációs Szolgálata