Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2024. október 15. 08:05

Két személygépkocsi karambolozott tegnap reggel Mezőberényen, a Köröstarcsai út és a Kinizsi Pál utca kereszteződésében. Mindkét járműben a gépkocsivezető egyedül utazott, a baleset során az egyik sofőr megsérült, őt a mentőszolgálat további vizsgálatokra kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak.

Két személygépkocsi karambolozott tegnap reggel Békéscsaba közelében, a 44-es gyorsforgalmi úton. A járműveikkel egyedül közlekedő sofőrök az autóikból ki tudtak szállni, a baleset során csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. A mentőszolgálat mindkét gépjárművezetőt további vizsgálatokra kórházba szállította. Az ütközés során az egyik gépjármű motortere kigyulladt, amit a helyszínen lévők egy kézi oltókészülékkel eloltottak. A helyi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon kezdetben teljes, majd félpályás útzár volt érvényben. 

Kigyulladt a kukorica tarló tegnap délután Nagybánhegyes külterületén, a 4441 út közelében. A hét focipálya kiterjedésben, foltokban égő területet egy helyszínen dolgozó erőgéppel körbetárcsázták, majd kézi tűzoltó készülékekkel megkezdték a tűz oltását. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével eloltották a tüzet, majd átvizsgálták a területet. A tűz a kukoricatáblát csak kismértékben érintette, a tűzeset során senki sem sérült meg. A tüzet egy kombájn vágóasztalán megszorult csapágy okozta.