Az elmúlt hosszú hétvégén sok esethez riasztották Békés megye tűzoltóit

2021. augusztus 23. 10:50

Az elmúlt hosszú hétvégén, öt műszaki mentéssel és tizenkettő tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. 

Az esetek közül kiemelném:

 

Vasárnap reggel darazsak jutottak be egy lakásba Újkígyóson, a Temető utcában. A lakás tulajdonosát több csípés is érte, őt a mentőszolgálat a helyszínen ellátta, majd további megfigyelésre kórházba szállította. A békéscsabai hivatásos tűzoltók a födém megbontásával a darázsfészket eltávolították. 

Személyautó villanyoszlopnak ütközött vasárnap délben Magyarbánhegyesen, a Bóna Demeter utcában. A jármű vezetője a balesetben könnyű sérüléseket szenvedett, sérüléseit a mentőszolgálat a helyszínen ellátta. Az ütközés következtében a megsérült oszlop egy lakóépület felé veszélyesen megdőlt. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a járművet eltávolították az oszloptól és áramtalanították, majd átadták a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak. 

 Árokba hajtott egy autó vasárnap délután Tótkomlós és Kaszaper között, a 4432-es úton. A járművével egyedül utazó sofőrt, a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel kórházba szállította. A tótkomlósi önkormányzati tűzoltók, a kocsit áramtalanították, majd a helyszín biztosítási feladataiban nyújtottak segítséget a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

Szemét és elszáradt növényzet égett szombat délután Sarkadon, a Somlay utcában. A tűz, károsított egy területen lévő fa villanyoszlopot is. A gyulai hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd az áramszolgáltatót értesítették, az esetről. A tűzesettel kapcsolatban senki sem sérült meg. 

Erdősáv és elszáradt aljnövényzet gyulladt meg szombat délután Kevermes külterületén, egy tanya épület közelében. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűz az épületekre nem terjedt át, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Teherautóba akadt egy telekommunikációs kábel szombat este Kétegyházán, a Szecsev lakóparkban. A beakadt kábel magával rántott egy vezetéktartó oszlopot, amely kiborult az úttestre. A gyulai hivatásos tűzoltók a járműre tekeredett vezetéket és az úttestre borult oszlopot eltávolították, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Felhasadt egy kompresszor tartálya péntek délután Békéscsabán, a Vasúti soron. A fizikai robbanás következtében egy ember súlyosan megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók, a mentőszolgálat munkatársainak a sérült mentőautóba helyezésében nyújtottak segítséget, majd a területet átvizsgálták. 

Növényi hulladék égett péntek délután Kondoros külterületén, egy tanya környezetében. A közel kétezer négyzetméteren égő területen kismértékben károsodott egy tároló épület sarka és tetőszerkezete, valamint egy szomszédos tanya hidrofor épületének ajtaja és vízvezetéke. A szarvasi hivatásos tűzoltók több vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Elszáradt növényzet és szemét égett péntek délután Sarkadon, a Somlay utcában. A közel ötezer négyzetméteren égő területen meggyulladt egy kerti WC, valamint a tűz, veszélyeztette a közeli épületeket. A gyulai hivatásos tűzoltók több vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Elszáradt fű és avar égett péntek délután Mezőberény településen, a Szent János utcában. Az ötszáz négyzetméteren égő növényzetet a helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók vízsugár és kézszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt át, anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

Elhagyott présház tetőszerkezete és környezete gyulladt ki péntek este Orosházán, a Középlaki utcában. A tűz, veszélyeztette a környezetében található kukoricatáblát és a szomszédos telkeket. A helyi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kézszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták.