A tegnapi napon tűzesethez, közúti balesethez és vihar okozta károkhoz vonultak békés megye tűzoltói

2021. július 02. 08:10

Személygépkocsi oszlopnak ütközött tegnap délután Kaszaperen, az Árpád utcában. Az ütközés következtében a gépjármű vezetője nem sérült meg, de az oszlop veszélyesen megdőlt. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd értesítették a tulajdonos önkormányzatot az oszlop helyreállításáról. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

 

Tegnap közölt események:

A viharos szél következtében Békés megyében a tegnapi napon, éjféltől egészen késő délutánig ötvenhét esetben riasztották a megyei tűzoltó egységeket. Jellemzően faágak szakadtak le és dőltek úttestre, járdára, kerítésre és háztetőre. Több esetben villanyoszlop sérült meg törött ki, illetve veszélyesen megdőlt. Sok helyen szakadt le az elektromos vezeték, valamint távközlési kábel. A legtöbb bejelentés Békésről, Orosházáról, Csorvásról és Békéscsabáról érkezett. A káreseteket a békési és gyomaendrődi önkormányzati az orosházi, békéscsabai, szarvasi és gyulai hivatásos, valamint a csorvási és sarkadi önkéntes tűzoltók, láncfűrész, létra és emelőkosaras jármű segítségével számolták fel. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Trafószekrény égett tegnap reggel Békésszentandráson, az Anna-ligeti lakóparkban. A szarvasi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tűzesetnél jelenlévők porral oltóval a tüzet sikeresen megfékezték, a továbbiakban már csak parázslás volt tapasztalható. Az elektromos szakemberek kiérkezéséig a tűzoltók a helyszínt biztosították, majd átadták a területet az áramszolgáltató munkatársainak. Tűz a környezetére nem terjedt át, személyi sérülés nem történt. 

Klímaberendezés füstölt tegnap reggel Gyomaendrődön, a Kossuth Lajos úti távközlési központ egyik helyiségében. A helyi önkormányzati tűzoltók teljes légzésvédelem mellett a meghibásodott berendezést kihozták az épületből, majd kiszellőztették füsttel telítődött szobákat. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült.