Hétvégi események összefoglalója

2024. október 21. 10:06

Az elmúlt hétvégén, öt tűzesettel és öt műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Az esetek közül kiemelhető:

Kigyulladt a lerakódott korom egy családi ház kéményben szombat délelőtt Békéscsaba közelében, egy tanyán. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével eltávolították a meggyulladt lerakódásokat, majd átvizsgálták a kéményt. A tűz a környezetére nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. 

Kigyulladt egy melléképület szombat délben Békéscsabán, a Kisfaludy utcában. A helyi hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet, majd átvizsgálták az épületet. A tűz a főépületre nem terjedt, de a kazánháznak használt huszonöt négyzetméteres melléképület jelentősen károsodott. A tűzeset során az ingatlan egyik lakója könnyebben megsérül, őt további megfigyelésre a mentőszolgálat kórházba szállította. 

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete szombat délután Csabacsűd településen, a Jókai Mór utcában. A szarvasi és az orosházi hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet, majd átvizsgálták az épületet. A tűzeset során a beépített tetőtér is károsodott, ezért lakosságvédelmi intézkedés keretében az ingatlan három lakója ideiglenesen rokonokhoz költözött. 

Kigyulladt a kéményben lerakódott korom egy családi házban vasárnap reggel Békéscsaba külterületén, egy tanyán. A tűz pár négyzetméteren átterjedt a kémény melletti szarufákra, de jelentősebb anyagi kár nem keletkezett. A helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet, majd átvizsgálták az épületet. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület továbbra is lakható maradt. 

Két személygépkocsi karambolozott vasárnap este Békéscsabán, az Orosházi út és a Nagy Sándor utca kereszteződésében. A két járművel összesen négyen közlekedtek. Az autójába senki sem szorult be, de a baleset során mindannyian megsérültek. A mentőszolgálat a sérülteket további ellátásért kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget a rendőrség munkatársainak.