Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2024. július 24. 08:54

Kigyulladt a napelem rendszer kábelezése egy közintézmény tetőhéjazatában tegnap délelőtt Méhkeréken, a Kossuth utcában. A gyulai hivatásos tűzoltók az épületet áramtalanították, majd egy porral oltó készülékkel a területet átvizsgálták. Az elektromos vezetékek maguktól kialudtak, a tűz a tetőszerkezetre nem terjedt át. Egy elektromos szakember a napelemeket a hiba kijavításáig a hálózatról lekötötte, majd a vezetékeket leszigetelte. Az eset során senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy melléképület tegnap délután Békéscsabán, az Árpád soron. A helyi hivatásos tűzoltók a hetven négyzetméteres nyitott színben meggyulladt gumikat és papírárukat két vízsugár segítségével eloltották, majd a területet egy hőkamerával átvizsgálták. A tűz a főépületre nem terjedt át, de a szomszédos ingatlanok műanyag redőnyei és kábelcsatornái a hő terheléstől megvetemedtek. Az eset során senki sem sérült meg. A tűz kialakulásának körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja. 

Meggyulladt egy autó a darabolási munkálatok közben tegnap este Dobozon, a József Attila utcában. A békéscsabai hivatásos tűzoltók a kigyulladt alkatrészeket egy vízsugár segítségével eloltották, majd a területet egy hőkamerával átvizsgálták. A tűz a környezetére nem terjedt át, az est során senki sem sérült meg.