Az elmúlt hétvégén, egy tűzesettel és négy műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

2024. július 22. 09:23

Az esetek közül kiemelhető:

Kigyulladt az elszáradt aljnövényzet szombat délután Szeghalmon, az Újtelep V. utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a focipályányi területen foltokban égő növényzetet egy vízsugár és kézszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűz a közeli házakra nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. 

Két személygépkocsi karambolozott vasárnap reggel Orosháza közelében, a 4408-as úton. Az ütközés erejétől az egyik autó az árokban oldalára borult, a másik az út szélére sodródott. Mindkét autóval a sofőrök egyedül közlekedtek. A baleset során az egyik gépkocsivezető megsérült, őt a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. Az orosházi hivatásos tűzoltók az árokba borult járművet megtámasztották és áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. 

Fának csapódott egy személyautó vasárnap délelőtt Köröstarcsa és Körösladány között, a 47-es úton. A mezőberényi hivatásos tűzoltók az autóval egyedül közlekedő gépkocsivezetőt egy feszítővágó eszköz segítségével a roncsból kiemelték, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A mentőszolgálat elmondása alapján a sofőr életét ekkor már nem lehetett megmenteni, a helyszínen életét vesztette. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

Meghasadt egy ecetfa ága vasárnap este Békésen, a Vörösmarty utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók a vezetékre dőlt növényzetet egy motoros láncfűrész és egy létra segítségével eltávolították, majd a területet megtisztították. Az eset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.