Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2024. július 19. 08:44

A szerda délután kialakult viharos időjárás okozta károk felszámolása még a tegnapi napon is tíz alkalommal adott feladatot a Békés vármegyei tűzoltóinak. Jellemzően épületre és közterületre szakadt faágak eltávolításához és megrongálódott tetőszerkezetek kijavításához riasztották a tűzoltókat Orosházán, Dévaványán, Békésen és Körösladányban. Az eseteket a békési önkormányzati, valamint az orosházi és a szeghalmi hivatásos tűzoltók számolták fel, motoros láncfűrész, kéziszerszámok és emelőkosaras jármű segítségével. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Ömlött a földgáz egy lakatlan családi ház gázóra szekrényéből tegnap délután Kötegyán településen, a Temető utcában. A helyi önkéntes és a gyulai hivatásos tűzoltók a területet lezárták, majd egy védősugár segítségével a gázszolgáltató megérkezéséig a helyszínt biztosították. Az eset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

Kigyulladt a tarló tegnap délután Kondoros és Gyomaendrőd között, a 4642-es út közelében. A szarvasi hivatásos tűzoltók a két focipálya kiterjedésben foltokban égő területet két vízsugár, kéziszerszámok és egy helyi erőgép segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűz lakott területekre nem terjedt át az eset során senki sem sérült meg. 

 

 

 

Tegnap közölt esemény:

Egy személyautó kamionnal karambolozott tegnap délelőtt Mezőberény településen, a Thököly utcában. A baleset során senki sem sérült meg, de biztonsági okokból a gépkocsi egyik utasát a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. 

Három személygépkocsi karambolozott tegnap délután Békéscsabán, az Andrássy úton. A baleset során senki sem sérült meg, de az összeütközött járművek forgalmi akadályt jelentettek az arra közlekedőknek. A helyi hivatásos tűzoltók az autókat átvizsgálták, majd a rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosították.