Hétvégi események összefoglalója

2024. július 08. 10:00

Az elmúlt hétvégén tíz műszaki mentéssel és tíz tűzesettel kapcsolatos bejelentés érkezett a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Szombaton délután Végegyháza külterületén csaptak fel a lángok, ahol tíz hektár tarló és egy hektár még lábon álló búza égett. A káreseményhez a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik erőgépek bevonásával körülhatárolták, majd rövid időn belül megfékezték és eloltották a tüzet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szombaton nem sokkal tizenkettő óra után egy személygépkocsi traktorral ütközött Mezőkovácsháza és Battonya között. A káreseményhez a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltókat és a battonyai önkéntes tűzoltó egyesületet riasztották. A kiérkező egység a műszaki mentés során áramtalanította a járműveket. A balesetben a személyautó vezetője sérült meg, akit a mentők a helyszínen elláttak.

Kombájn döntött ki aratás közben Körösladány közelében szombaton egy villanyoszlopot, melynek vezetékei tüzet okoztak. A mintegy két hektár tarló és fél hektár lábon álló gabona tüzéhez a szeghalmi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a lángokat rövid időn belül megfékezték. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Vasárnap este Szeghalmon egy személyautó gyulladt ki a város hivatásos tűzoltóságának szomszédságában. A személyesen leadott tűzjelzést követően a kiérkező egység porral oltó készülékkel fékezte meg a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Fotók: Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság