Keddi események összefoglalója

2024. július 03. 09:21

Kedden összesen tizennyolc bejelentés érkezett a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére, melyek közül kilenc eset hozható összefüggésbe a csapadékos időjárással.

Hat esetben leszakadt ágakhoz, illetve kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat, amelyek ingatlant veszélyeztettek, vagy a közúti, gyalogos forgalomra jelentettek veszélyt. Két esetben beázás miatt érkezett riasztás, míg egy esetben vízszivattyúzást végeztek a tűzoltók. A riasztás azt követően érkezett, hogy egy kereskedelmi létesítmény rakodórámpájában egy méter magasságban gyűlt fel a csapadékvíz, amely veszélyeztette az épület bejáratát. Az eset során személyi sérülés nem történt.


A műszaki mentések mellett tüzet is oltottak az egységek. Tegnap éjszaka egy nagymágocsi tanyán csaptak fel a lángok, ahol egy kilencven négyzetméteres melléképület teljes terjedelmében, illetve a mellé felállított mintegy hetven négyzetméteres fóliasátor részben égett. A káreseményhez az orosházi és a szentesi hivatásos tűzoltókat, valamint a Csongrád-Csanád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották, akik a lángokat rövid időn belül megfékezték. A tanya három lakója közül egyet a mentők kórházba szállítottak megfigyelésre.

Fotó: Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság