Az elmúlt hétvégén, két tűzesettel és nyolc műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

2024. június 10. 10:28

Az esetek közül kiemelhető:

Építési hulladék és szemét égett szombat hajnalban Mezőhegyesen, a Kossuth utcában. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a kettőszáz négyzetméteren égő területet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az eset során személyi sérülés nem történ, anyagi kár nem keletkezett. 

Kigyulladt az elszáradt aljnövényzet szombat délután Békés és Tarhos között, a 4238-as út közelében. A tűzet egy helyszínen tartózkodó munkás megpróbálta eloltani, de az oltási kísérlet közben a karján égési sérüléseket szenvedett. A mentőszolgálat további vizsgálatokra kórházba szállította. A békési önkormányzati tűzoltók a háromszáz négyzetméteren égő területet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével, eloltották, majd a területet átvizsgálták.

Jelzett a szén-monoxid érzékelő egy társasházi lakásban szombat este Békéscsabán, a Derkovits soron. A helyi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató munkatársai egy meghibásodott átfolyós vízmelegítőt a karbantartás elvégzéséig a rendszerből ideiglenesen kizárt. Az eset során senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan továbbra is lakható maradt.

Szalagkorlátnak csapódott egy személyautó vasárnap hajnalban Békésszentandrás közelében, az M44-es gyorsforgalmi úton. A baleset során senki sem sérült meg. A szarvasi hivatásos tűzoltók, a meghibásodott járművet áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.