Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2024. május 14. 09:31

Két személygépkocsi frontálisan karambolozott tegnap délután Csabaszabadi közelében, a 4432-es úton. A két autóval összesen öten közlekedtek. A baleset során az egyik jármű sofőrje az autójába szorult. A békéscsabai hivatásos tűzoltók a roncsba szorult sofőrt egy feszítővágó eszköz segítségével kiszabadították, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A mentőszolgálat mind az öt utast további ellátásra és megfigyelésre kórházba szállította. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Három személygépkocsi karambolozott tegnap reggel Csabaszabadi közelében, a 4431-es úton. A három autóval összesen öten közlekedtek, közülük egy utas az autójába szorult. A békéscsabai hivatásos tűzoltók a beszorult személyt a mentőszolgálattal közösen kiemelték, majd a járműveket áramtalanították. A mentőszolgálat elmondása alapján az öt utasból négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat a helyszínen ellátta, majd további vizsgálatokra kórházba szállította. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Kigyulladt egy teherautó tegnap délelőtt Békéscsaba és Telekgerendás között, a 47-es úton. A békéscsabai a mezőberényi és a gyulai hivatásos tűzoltók a teljes terjedelmében égő járművet három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a járművet egy hőkamerával átvizsgálták. A tűzeset során senki sem sérült meg, a tűz a környezetére nem terjedt tovább. A beavatkozás ideje alatt kezdetben teljes, majd félpályás útzár volt érvényben. 

Kigyulladt az elszáradt aljnövényzet tegnap délután Orosháza és Csorvás között, a vasúti sínek mentén. Az orosházi hivatásos tűzoltók a nagy területen foltokban égő vegetációt több vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területeket átvizsgálták. A tűzeset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

Kigyulladt egy családi ház kéményében lerakódott korom tegnap este Eleken, a Gyulai úton. A gyulai hivatásos tűzoltók a kéményből az izzó részeket kéziszerszámok segítségével eltávolították, majd egy vízsugárral visszahűtötték. A tűz a kéményen kívülre nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg.