Az elmúlt hétvégén, öt tűzesettel és három műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

2024. május 13. 08:27

Az esetek közül kiemelhető:

Kigyulladt egy melléképület és egy nyitott tároló szombat este Csanádapácán, a Petőfi Sándor utcában. Az orosházi hivatásos tűzoltók a teljes terjedelmében égő épületrészeket négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet egy hőkamerával átvizsgálták. A tűz a főépületre nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. 

Növényi vágási hulladék égett vasárnap délelőtt Mezőberény külterületén, a vasúti sínek mentén. A helyi önkéntes és hivatásos tűzoltók a száz négyzetméteren meggyújtott és ellenőrzés nélkül hagyott tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzeset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy karám ajtó, valamint a környezetében lévő aljnövényzet vasárnap délután Szarvas külterületén, a 4404-es út közelében. A szarvasi hivatásos tűzoltók a tíz négyzetméteren égő tüzet egy vízsugár segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az eset során senki sem sérült meg. 

Kigyulladt az elszáradt aljnövényzet vasárnap délután Békésen, a Pusztaszeri utcában. A helyi önkormányzati és a mezőberényi hivatásos tűzoltók az ötven négyzetméteren égő vegetációt egy vízsugár segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzeset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. A tüzet egy eldobott cigaretta csikk okozta. 

Kigyulladt egy családi ház vasárnap délután Magyarbánhegyesen, a Damjanich utcában. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a huszonöt négyzetméteren égő két helyiséget három vízsugár segítségével eloltották, majd az épületet egy mobil ventilátorral kiszellőztették. A tűzeset során az ingatlan egyik lakója megsérült, őt a mentőszolgálat további vizsgálatokra kórházba szállította.