Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2024. február 08. 09:31

Kigyulladt egy ipari ingatlan tegnap este Füzesgyarmaton, a Petőfi utcában. A több mint ötszáz négyzetméteren teljes terjedelmében égő műhelyben és raktárépületben a gépek, az alkatrészek és járművek teljesen megsemmisültek, valamint az udvaron tárolt raklapok és nyolcvan tonna ruhanemű jelentős része is a tűz martalékává vált. A szeghalmi, a békéscsabai, a gyulai, a mezőberényi, a szarvasi, a püspökladányi, a karcagi, a berettyóújfalui és a hajdúszoboszlói hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, a tüzet tizenegy vízsugár, kéziszerszámok és egy erőgép segítségével oltották el. A katasztrófavédelmi mobil labor több helyszínen végzett ellenőrző mérései alapján, egészségre veszélyes koncentrációban mérgező anyagok nem kerültek a levegőbe. A gyors beavatkozásnak köszönhetően szomszédos ingatlanokat sikerült megvédeni, valamint a tűzeset során senki sem sérült meg. A tűz kialakulásának körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Szalagkorlátnak csapódott egy személyautó tegnap reggel Békés közelében, a Gerlai úton. A baleset során senki sem sérült meg, de a jármű forgalmi akadályt jelentett az arra közlekedőknek. A helyi önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. 

Meghasadt egy kőrisfa ága tegnap délelőtt Orosházán, a Kölcsey Ferenc utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a járókelőkre veszélyt jelentő növényzetet egy motoros láncfűrész és egy emelőkosaras jármű segítségével eltávolították, majd a területet megtisztították. Az eset során senki sem sérült meg. 

Árokba csúszott egy személygépkocsi tegnap este Pusztaföldvár közelében, a 4429-es úton. Az autójával egyedül közlekedő gépjárművezető a járművébe szorult. Az orosházi hivatásos tűzoltók a beszorult sofőrt egy feszítővágó eszköz segítségével kiszabadították, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A mentőszolgálat a gépkocsivezetőt könnyű sérülésekkel szállította kórházba. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.