Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2024. február 07. 09:35

Kigyulladt a szemét egy kukásautó tartályában tegnap délelőtt Orosháza közelében, a Bogárzói szervizúton. Az orosházi hivatásos tűzoltók a járművet leüríttették majd egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. A tűz a jármű egészére nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy személyautó tegnap délben Gyomaendrőd közelében, a 46-os úton. A helyi önkormányzati tűzoltók a teljes terjedelmében égő autót egy vízsugár segítségével eloltották és visszahűtötték, majd egy hőkamerával átvizsgálták. A tűzoltás ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. A tűz a környezetére nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg. 

Jelzett a szén-monoxid érzékelő egy családi házban tegnap délután Békésen, a Mezei utcában. A helyi önkormányzati és egyesületi tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. Az épület idős lakója rosszullétre nem panaszkodott, de biztonsági okokból a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A gázszolgáltató szakembere a karbantartási munkálatok elvégzéséig az ingatlant a szolgáltatásról ideiglenesen leválasztotta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület fűtése alternatív módon továbbra is biztosított maradt. 

Lecsúszott az útról két személygépkocsi tegnap este Békéscsaba közelében, a Dobozi úton. A baleset során senki sem sérült meg, az egyik jármű a helyszínt azonnal elhagyta. A helyi hivatásos tűzoltók a szalagkorlátnak csapódott üzemképtelen autót áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.