Az elmúlt hosszú hétvégén, két tűzesettel és öt műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

2024. január 02. 09:43

Felborult egy személygépkocsi szombat délelőtt Végegyháza közelében, a 4434-es úton. A baleset során a járművel egyedül utazó gépkocsivezető megsérült. A sofőrt a mentőszolgálat további vizsgálatokra kórházba szállította. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, a járművet áramtalanították és átvizsgálták, majd a forgalomirányításban nyújtottak segítséget a rendőrség munkatársainak.

Járművezetőre borult egy kis traktor szombat délelőtt Békés közelében, a 4238-as úton. A helyi önkormányzati tűzoltók a korábban történt baleset áldozatát a jármű alól kiemelték, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. 

Megcsúszott egy személygépkocsi, majd fának csapódott vasárnap délután Battonya közelében, 4443-as úton. A baleset során az egyedül utazó gépkocsivezető megsérült, őt mentőszolgálat további vizsgálatokra kórházba szállította. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

Kigyulladt egy családi ház hétfőn kora hajnalban Békéscsabán, a Kökény utcában. A kazánházban keletkezett tűz átterjed az épület két helyiségére, a tetőszerkezetére, valamint a garázsra és egy benne tárolt autóra. A helyi hivatásos tűzoltók a lángokat négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd az épületet egy hőkamerával átvizsgálták. A tűzeset során senki sem sérült meg, de az ingatlan jelentősen károsodott. Lakosságvédelmi intézkedés keretében a családi ház négy lakója átmenetileg rokonokhoz költözött. 

Kigyulladt a felhalmozódott korom egy családi ház kéményben hétfő délelőtt Vésztőn, a Tavasz utcában. A szeghalmi hivatásos tűzoltók a kéményben izzó koromréteget kéziszerszámok segítségével eltávolították, majd a füstelvezető teljes szakaszát egy hőkamerával átvizsgálták. A tűz a kémény környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.