Együtt a tűzmegelőzésért és a mérgezések elkerüléséért

2023. december 14. 14:59

Az elmúlt napokban két városi piacon is képviseltette magát a Katasztrófavédelem. A munkatársaink igyekeztek a lakosságot minél több hasznos információval ellátni a lehető legközvetlenebb módon, hogy a lakástüzek és a szén-monoxid mérgezések száma jelentősen csökkenhessen az elkövetkező időszakban.

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részben így gondoskodik arról, hogy minden állampolgár felelősségérzete erősödjön, és aktívan részt vegyen a saját és közvetlen környezetének biztonságosabbá tételében.  Az érdeklődők a békéscsabai és az orosházi piacon halhattak a szén-monoxid–mérgezés veszélyeiről és elkerülésének lehetőségeiről, valamint a füstérzékelők hatékonyságáról és használatának fontosságáról. 

A piacra látogató vásárlók jelentős része nyitott volt a kötetlen beszélgetésekre, mivel egy nagyszerű alkalom adódott az őket leginkább érintő kérdések megválaszolására és megértésére. 

A fiatalokra gondolva a szóróanyagokon egy QR-kód is elhelyezésre került, amely alapján a modern eszközöket kedvelők is gyorsan és önállóan tájékozódhatnak a témával kapcsolatosan a Katasztrófavédelem honlapján keresztül.