Az elmúlt hétvégén, egy tűzesettel és négy műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

2023. szeptember 18. 09:16

Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

Úttest fölé lógó nagyméretű ág veszélyeztette a járműforgalmat szombat hajnalban Csabacsűd közelében, a 4404-es úton. A szarvasi hivatásos tűzoltók a belógó faágat egy kézifűrész és létra segítségével távolították el. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Meghasadt egy nyírfa törzse szombat reggel Békéscsabán, a Mandula utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a forgalmat veszélyeztető növényzetet egy motoros láncfűrész segítségével távolították el. Az eset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

Kigyulladt egy személyautó motortere vasárnapra virradólag Vésztő településen, a Kossuth Lajos utcában. A tűzoltóság kiérkezéséig a tulajdonos egy kézi tűzoltó készülékkel az autóját eloltotta. A szeghalmi hivatásos tűzoltók a járművet egy vízsugár segítségével visszahűtötték, majd az akkumulátort a járműből eltávolították. Az eset során senki sem sérült meg. 

Közútra lógó leszakadt ágak veszélyeztették a közlekedést vasárnap este Doboz közelében, a 4239-es úton. A békéscsabai hivatásos tűzoltók a meghasadt faágakat egy motoros láncfűrész és létra segítségével eltávolították, majd az útburkolatot letakarították. Az eset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.