Az elmúlt hétvégén, egy tűzesettel és tíz műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

2023. augusztus 14. 09:25

Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

Gázcsonknak hajtott egy személygépkocsi szombat délután Okány településen, a József Attila utcában. A szeghalmi hivatásos tűzoltók a megsérült gázvezetéket részben eltömítették, majd a helyszínt átadták a gázszolgáltató munkatársainak. Az esettel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Egy motorkerékpáros letért az úttestről, majd fának csapódott vasárnap délelőtt Csanádalberti közelében, a 4426-os úton. A motorkerékpár egyedüli utasát a mentőszolgálat további vizsgálatokra kórházba szállította. A tótkomlósi önkormányzati tűzoltók a motort az árokból kiemelték és áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. 

Aljnövényzet égett egy erdősávon vasárnap délelőtt Orosháza külterületén, a 474-es út közelében. A kétezer négyzetméteren égő elszáradt vegetációt az orosházi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az eset során senki sem sérült meg.

Egy személyautó letért az úttestről, majd fának csapódott vasárnap délelőtt Mezőkovácsháza közelében, a 4428-as úton. A járművel ketten utaztak a baleset következtében a sofőr gépkocsijába szorult. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a beszorult eszméletlen személyt egy feszítővágó eszköz segítségével kiemelték, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A mentőszolgálat elmondása alapján a sofőr a helyszínen életét vesztette, a gépkocsi másik utasa pedig súlyos sérüléseket szenvedett, őt kórházba szállították. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.