Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2023. július 20. 09:12

Kigyulladt egy árpatarló tegnap délután Békéscsaba külterületén, a Kerek tanya közelében. A futballpálya kiterjedésben égő növényzet veszélyeztetett egy közeli tanyát, valamint egy szomszédos kukoricatáblát. A helyi hivatásos tűzoltók az égő tarlót három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a környezetére már nem terjedt tovább, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Villanyvezetékre szakadt egy faág tegnap délelőtt Tótkomlóson, a Béla király utcában. A szikrázó feszültség alatt álló vezeték kiszakaszolását követően, helyi önkormányzati tűzoltók egy motoros láncfűrész és létra segítségével a növényzetet eltávolították, majd a területet átadták az áramszolgáltató munkatársainak. Az eset során senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy kukásautó tegnap délután Nagymágocs és Derekegyház között, a 4405-os úton. A gépkocsivezető és a kezelő személyzet a járművet elhagyták, majd egy porral oltóval a tűz továbbterjedését megakadályozták. Az orosházi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével az utasfülke és a szeméttartály között meggyulladt szerkezeti elemeket visszahűtötték, majd a forgalmi akadályt megszüntették. Az eset során senki sem sérült meg. 

Egy szén-monoxid érzékelő jelzett tegnap este Békéscsabán, a Szent László utcában. A helyi hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató munkatársainak ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz megemelkedett jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató egy meghibásodott nyílt égésterű gázkazánt a felülvizsgálat elvégzéséig a rendszerből kizárt. A mentőszolgálat az ingatlan lakóját további megfigyelésre kórházba szállította.

Meggyulladt az elszáradt aljnövényzet két szomszédos telken tegnap délután Újkígyóson, az Újköz utcában. A békéscsabai hivatásos tűzoltók az ezer négyzetméteren égő vegetációt vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területeket átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt tovább, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Kigyulladt egy füves bokros terület tegnap délután Orosháza és Csorvás között, a Monori tanyák közelében. Az orosházi hivatásos tűzoltók az égő vegetációt három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az eset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

 

 

 

Tegnap közölt esemény:

Tehergépkocsi egy személygépkocsival karambolozott tegnap reggel Telekgerendás közelében, a 47-es úton. A baleset következtében a tehergépkocsi árokba hajtott, majd a pótkocsija felborult. A két járművel összesen hárman közlekedtek, a személyautó egyik utasa az ütközés során könnyebb sérüléseket szenvedett. A békéscsabai hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon a forgalom csak félpályán haladhatott.