Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2023. május 25. 09:51

Motorvonat kisteherautóval karambolozott tegnap reggel Mezőkovácsházán, a Végegyházi úton kiépített vasúti átjáróban. A baleset során senki sem sérült meg, de az ütközés következtében a teherautó mozgásképtelenné vált. A vonattal közlekedők tovább haladásáról a vasúttársaság vonatpótló autóbusszal gondoskodott. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a megrongálódott kisteherautó átvizsgálták és áramtalanították, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Kigyulladt egy kerti kemence tetőszerkezete tegnap délután Békéscsabán, a Selyemakác utcában. A tűzoltóegységek kiérkezéséig a tulajdonos a lángolást sikeresen megfékezte. A helyi hivatásos tűzoltók a területet átvizsgálták, majd egy vízsugár segítségével a még izzó és füstölgő részeket eloltották. Az eset során senki sem sérült meg, csupán kisebb anyagi kár keletkezett. 

Ajtónyitáshoz riasztották a tűzoltókat tegnap délután Békéscsabán, a Penza lakótelepre. Egy lakó nem adott életjelet magáról egy hetedik emeleti lakásban, melynek a bejárati ajtaja biztonsági hevederzárral volt belülről bezárva. A helyi hivatásos tűzoltók egy emelőkosara jármű segítségével, egy utcafront oldali ablakon keresztül a lakásba bejutottak, majd az ajtót belülről kinyitva beengedték a mentőszolgálat munkatársait. A lakásban rosszul lett idős hölgyet - állapotának stabilizálását követően - a tűzoltók egy hordágy segítségével az épületből lehozták, majd a mentőszolgálat kórházba szállította.