Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2023. május 23. 08:15

Meggyulladt az elszáradt aljnövényzet, valamint az árokban felgyülemlett nyárfa pihe tegnap délután Békéscsaba közelében, a 4239-es út mentén. A megközelítőleg ezer négyzetméteren égő vegetációt a helyi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a környezetére már nem terjedt tovább, az eset során senki sem sérült meg.

Kerékpárossal ütközött egy motorkerékpáros tegnap délután Szarvason, az Állomás utcában. A baleset során a motorkerékpáros megsérült, őt a mentőszolgálat további vizsgálatokra kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók a forgalomirányításban segítették a rendőrök munkáját, majd a kifolyt üzemanyagot az útburkolatról perlittel felitatták. A műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

Ráborult a bejáratára egy családi ház előtt álló barackfa tegnap délután Eleken, a Semmelweis utcában. Az eset során senki sem sérült meg, de a gyümölcsfa eltorlaszolta a bejáratot, valamint a fa súlya összetörte az ott álló kerti ülőgarnitúrát. A gyulai hivatásos tűzoltók az ajtóra és kerti bútorra dőlt növényzetet egy motoros láncfűrész segítségével eltávolították, majd a területet megtisztították.