Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2023. március 28. 08:50

Kigyulladt egy személyautó motortere tegnap hajnalban Békéscsaba közelében, a 44-es úton. Tűz a motortérről a jármű egészére nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. A békéscsabai hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével a tüzet eloltották, majd a fém karosszéria elemeket visszahűtötték. A tűzoltás és a műszaki mentés ideje alatt a forgalom csak félpályán haladhatott.

Szén-monoxid érzékelő jelzett egy családi ház konyhájában tegnap este Békésen, a Jégverem utcában. A helyiségben hárman tartózkodtak, a riasztást követően mindenki elhagyta az épületet, rosszullétre senki sem panaszkodott. A helyi önkormányzati és a mezőberényi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz magas koncentrációját a levegőben. A gázszolgáltató szakembere a műszaki hiba elhárításáig a veszélyessé vált berendezést a rendszerről leválasztotta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan továbbra is fűthető maradt. 

Úttestre borult egy nagyméretű fa tegnap este Vésztő és Tarhos között, a bélmegyeri elágazásnál. Az útburkolatra borult növényzetnek nekihajtott egy személygépkocsi, de személyi sérülés nem történt. A békési önkormányzati tűzoltók a kidőlt fát egy motoros láncfűrész segítségével feldarabolták, majd eltávolították az úttestről. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

Garázsra dőlt egy fenyőfa tegnap este Szeghalom közelében, a Halas majorban. A szeghalmi hivatásos tűzoltók az épületre dőlt növényzetet motoros láncfűrésszel feldarabolták, majd kötélzet és létra segítségével eltávolították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg, de a garázs tetőszerkezete a fa súlyától jelentősen károsodott. 

Villanyvezetékre és útburkolatra szakadt egy nagyméretű fa tegnap este Füzesgyarmaton, a Baross utcában. A helyi önkéntes és a szeghalmi hivatásos tűzoltók az elektromos hálózat feszültségmentesítését követően a kidőlt növényzetet két darab láncfűrész segítségével feldarabolták, majd eltávolították az úttestről. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.