Az elmúlt hétvégén, tíz tűzesettel és öt műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

2023. március 27. 10:06

Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

Egy személyautó villanyoszlopnak ütközött szombat reggel Szarvas külterületén, a Szentes felé vezető úton. A mentőszolgálat elmondása alapján a balesetben ketten megsérültek, őket további megfigyelésre és ellátásra kórházba szállították. A helyi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség és az áramszolgáltató munkatársainak.

Személyautó őzzel ütközött szombat délelőtt Szarvason, az Állomás utcai vasúti átjáróban. A balesetben a jármű utasai nem sérültek meg, de az elcsapott őz veszélyt jelentett a vasúti forgalomra. A helyi hivatásos tűzoltók a járművet átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett szakaszon a vasúti közlekedés szünetelt. 

Egy magas fa meghasadt, majd háztetőre dőlt szombat délután Békésen, a Gagarin utcában. A megsérült növényzetet a helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész és létra segítségével távolították el. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Kigyulladt a nádas szombat délután Békésen, a Váradi utcában. Az ötven négyzetméteren égő vegetációt a helyi önkormányzati tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Az esettel kapcsolatosan anyagi kár és személyi sérülés nem keletkezett. 

Kigyulladt egy trágyakazal szombat délután Eleken, a Zsellér utcában. A meggyulladt kazal veszélyeztette a közeli méhkaptárokat és egy tanyaépületet. A gyulai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal a kazalt megbontották, majd vízsugár segítségével a beégéseket megszüntették. Tűz a környezetére nem terjedt tovább, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Kigyulladt a nádas szombat délután Pusztaföldvár külterületén, a 4429-es út közelében. A tűz, veszélyt jelentett a közeli méhkaptárokra, valamint egy tanyaépületre. Az öt hektáron égő vegetációt az orosházi és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, a Békés vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával oltották el négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Tűz a kaptárokra és az épületre már nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Kigyulladt a nádas szombat délután Sarkadon, a Gólya utcában. Az ötven négyzetméteren égő elszáradt vegetációt a gyulai hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Kigyulladt egy épület tetőszerkezete vasárnap hajnalban Sarkad közelében, egy lakatlan tanyán.  A százhúsz négyzetméteres ház hátsó részében felcsapó lángokat a gyulai hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd az épületet egy hőkamerával átvizsgálták. Tűz az épület egészére nem terjedt át az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Kigyulladt a nádas vasárnap délelőtt Pusztaföldvár külterületén, a 4429-es út közelében. A közel tíz futballpálya kiterjedésben égő növényzetet az orosházi hivatásos tűzoltók több vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a közeli erdősávra és tanyaépületre nem terjedt át az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Kigyulladt a nádas vasárnap délután Füzesgyarmat közelében, egy vízelvezető csatorna partján. A százötven négyzetméteren égő vegetációt a helyi önkéntes és a szeghalmi hivatásos tűzoltók oltották el vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Tűz a környezetére nem terjedt tovább, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Két személygépkocsi karambolozott vasárnap délután Orosháza külterületén, a 47-es úton. Az ütközés következtében az egyik jármű felborult, a másik az úttesten keresztbe fordult. A mentőszolgálat elmondása alapján a balesetben egy utas megsérült, őt további megfigyelésre kórházba szállították. A helyi hivatásos tűzoltók mindkét járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.