Az elmúlt hétvégén, öt tűzesettel és hat műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

2023. március 20. 09:23

Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

Kigyulladt a learatott nád szombat délben Békéscsabán, a Kétegyházi út közelében. Az ötszáz négyzetméteren kupacokban égő nádat a helyi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt tovább, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.  

Száraz fű és kommunális hulladék égett szombat délelőtt Békésen, a Pusztaszeri utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók a negyven négyzetméteren égő területet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Tűz a környezetére nem terjedt tovább, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.  

Száraz fű és avar égett vasárnap délelőtt Békésen, a Pusztaszeri utca közelében. A háromszáz négyzetméteren égő növényzetet a helyi önkormányzati tűzoltók oltották el két vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Tűz a környezetére nem terjedt tovább az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy családi házban jelzett a szén-monoxid érzékelő vasárnap este Békésszentandráson, a Szentesi úton. A szarvasi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A megemelkedett szén-monoxid koncentrációt egy kandalló okozta, valamint két gázüzemű készülék is szakszerűtlenül lett kiépítve, így azokat a gázszolgáltató munkatársai kizárták a rendszerből. A mentőszolgálat a helyszínen mindenkit megvizsgált, az esettel kapcsolatosan rosszullétre senki sem panaszkodott. A műszaki hiba elhárításáig a lakók ideiglenesen rokonokhoz költöztek.