Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2023. március 02. 09:23

Kigyulladt egy lakatlan családi ház tegnap kora hajnalban Csabacsűd településen, a Petőfi Sándor utcában. A száz négyzetméteres teljes terjedelmében égő épületet a szarvasi hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd az ingatlant átvizsgálták. A tűz keletkezési oka ismeretlen, az épületben senki sem tartózkodott, a közművek már régóta leválasztásra kerültek. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy családi ház konyhájában jelzett a szén-monoxid érzékelő tegnap délelőtt Füzesgyarmaton, a Kőrösi Csoma Sándor utcában. Az esettel kapcsolatosan rosszullétre senki sem panaszkodott, az épületet mindenki időben elhagyta. A helyi önkéntes és a szeghalmi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétet a levegőben. A gázszolgáltató szakembere a berendezéseket átvizsgálta, majd egy szabálytalanul bekötött gázbojlert a rendszerről leválasztott. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a meleg víz előállítása alternatív módon továbbra is biztosított maradt.

Egy családi ház udvarán kigyulladt az aljnövényzet tegnap délután Csökmőn, a Vadvirág utcában. A közelben szemetet égettek, a tűz meggyújtotta a környezetét, majd átterjedt egy szomszédos ház udvarára. Az ötven négyzetméteren égő vegetációt a szeghalmi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a tűzzel érintett területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.