Tűzesethez és műszaki mentésekhez riasztották a tűzoltókat

2023. február 22. 09:05

Két személygépkocsi karambolozott tegnap délután Békéscsabán, a Bajza utca és az Urszinyi Dezsőné utca kereszteződésében. A balesetben senki sem sérült meg, de a járművek forgalmi akadályt jelentetek az arra közlekedőknek. A helyi hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították és átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszon a forgalom csak félpályán haladhatott.

Egy zöldhulladék gyűjtő és a mellette álló tujafa kapott lángra tegnap délelőtt Gyulán, a Nürnbergi utcában. A közelben faeltávolítást végző és a tűzesetet észlelő helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével az égő tárolót és a tuját eloltották, majd visszatértek a veszélyessé vált növényzet eltávolításához. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.  

Egy nagyméretű fa veszélyesen megdőlt tegnap délután Kevermes településen, az Árpád utcában. A szomszédos épületet is veszélyeztető növényzetet a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók egy dugólétra és egy motoros láncfűrész segítségével eltávolították, majd a területet megtisztították. Az esettel kapcsolatosan anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Egy családi ház közelében megsérült gázcsonkból szivárgott a földgáz tegnap délután Dévaványa településen, a Hunyadi János utcában. A szeghalmi hivatásos tűzoltók a szivárgás közelében a forgalmat megszüntették, majd egy vízsugár megszerelésével a gázszolgáltató munkatársainak, a munkavégzés idejére a területet biztosította. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy nagyméretű fának a meghasadt és magasban lógó ága veszélyeztette az alatta közlekedőket tegnap délután Orosházán, az Előd utcában. Az orosházi hivatásos tűzoltók egy emelőkosaras jármű és láncfűrész segítségével a faágat eltávolították, majd az érintett útszakaszon ismét megindulhatott a forgalom. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.