Az elmúlt hétvégén, két tűzesettel és három műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

2023. február 13. 09:53

Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

Egy konyhában a szén-monoxid érzékelő jelzett szombat este Békésen, a Kossuth Lajos utcában. A helyi önkormányzati és a mezőberényi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz enyhe megemelkedését a levegőben. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg, de biztonsági okokból a gázszolgáltató munkatársa a gázüzemű berendezések felülvizsgálatáig az ingatlant a rendszerből ideiglenesen leválasztotta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor az épület fűtése alternatív módon továbbra is biztosított maradt

Egy családi ház tetőterében keletkezett tűz szombaton késő este Békéscsabán, az Árpád utcában. A padlástérben az elektromos kábelek gyulladtak ki, amelyről a tűz átterjedt a közeli szarufákra és cseréplécekre. A három négyzetméteren égő tüzet az ingatlan tulajdonosa egy kézi oltókészülékkel időben eloltotta, így a tűz továbbterjedését ezzel sikeresen megakadályozta. A helyi hivatásos tűzoltók egy hőkamerával a lángokkal érintett területet átvizsgálták, majd egy puttonyfecskendő segítségével a felhevült részeket visszahűtötték. Az ingatlan a szükséges műszaki felülvizsgálatig és az elektromos rendszer kijavításáig az elektromos hálózatról leválasztásra került. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület továbbra is lakható maradt.