Tűzoltó beavatkozások a tegnapi napon

2023. január 24. 08:51

Egy fóliasátor és a benne tárolt tárgyak gyulladtak meg tegnap hajnalban Békéscsaba külterületén, egy gazdaságban. A helyi hivatásos tűzoltók a negyven négyzetméteres kazánháznak, valamint tárolásra használt építményben keletkezett tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Lángok a szomszédos fóliasátrakra már nem terjedtek át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy személygépkocsi lesodródott az úttestről, majd távközlési oszlopnak csapódott tegnap délelőtt Vésztő és Okány között, a 4235-ös úton. A mentőszolgálat elmondása alapján a gépkocsijával egyedül közlekedő sofőr a balesetben csak könnyebb sérüléseket szenvedett, de a további vizsgálatok elvégzéséhez kórházba kellett szállítani. A szeghalmi hivatásos tűzoltók az árokba csúszott járművet áramtalanították és átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idején a forgalom csak félpályán haladhatott. 

Egy nagyméretű fa meghasadt tegnap délután Békéscsaba és Békés között, a 470-es út mellett. A tíz méter magasan lógó súlyos faág veszélyt jelentett az alatta közlekedőkre. A békési önkormányzati és a békéscsabai hivatásos tűzoltók, teljes útzár mellett, motoros láncfűrész és egy emelőkosaras jármű segítségével a megsérült növényzetet eltávolították, majd az úton ismét megindulhatott a forgalom. Az esettel kapcsolatosan anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.