Tűzesetekhez és műszaki mentésekhez riasztották a tűzoltókat

2023. január 18. 09:23

Kigyulladt egy hétvégi ház tegnap kora hajnalban Békés külterületén. A helyi önkormányzati és a mezőberényi hivatásos tűzoltók a harminc négyzetméteres épületben égő berendezési tárgyakat egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a füsttel telítődött helyiségeket egy ventilátorokkal kiszellőztették. A beavatkozás során az egység az ingatlanból több darab hő terhelésnek kitett háztartási gázpalackot is kimenekített, majd vízsugárral visszahűtött. A tűzeset során senki sem sérült meg. Az épület átmenetileg lakhatatlanná vált ezért lakosságvédelmi intézkedés keretében a hétvégi ház tulajdonosát ideiglenesen rokonok fogadták be.

Két személygépkocsi karambolozott tegnap délután Békéscsabán, a Tulipán utcában. A két járművel összesen ketten utaztak, a balesetben senki sem sérült meg. A helyi hivatásos tűzoltók mindkét járművet áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

A megélénkült szeles időjárás miatt a tegnapi nap folyamán Békés vármegyében három esetben riasztották a tűzoltókat faeltávolításhoz és műszaki mentéshez.  A késő esti órákban egy nagyméretű fa úttestre dőlt Battonya közelében, a 4455-ös úton, majd nem sokkal később a vasúti sínekre szakadt egy faág Mezőhegyes közelében, Szarvason a Rákóczi utcában pedig egy polikarbonát tetőt tépett fel a szél. A vihar okozta károkat a battonyai önkéntes, valamint a mezőkovácsházi és szarvasi hivatásos tűzoltók számolták fel motoros láncfűrész és létra segítségével. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

A kéményben lerakódott korom gyulladt meg tegnap este Tarhos településen, a Zöldfa utcában. A békési önkormányzati tűzoltók a kürtőben lerakódott égéstermékeket eltávolították, majd a füstelvezetőt és a padlásteret egy hőkamera segítségével átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt át az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. Az egység a lakókat figyelmeztette, hogy a kémény a szükséges műszaki karbantartás és felülvizsgálat elvégzéséig nem használható.