Társasházi kerekasztal beszélgetés

2022. november 23.

A Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2022. november 23-án kerekasztal beszélgetést tartott az illetékességi területén működő lakásszövetkezetek és társasházkezelők képviselői részére. Az eseményen Süli Zsolt tűzoltó alezredes kirendeltség-vezető köszöntötte a megjelenteket és tájékoztatta őket a rendezvény céljáról. A lakásszövetkezetek képviselői elmondták, hogy a fenntartásukban lévő ingatlanállomány nagyjából 11 ezer társasházi vagy lakásszövetkezeti lakást foglal magába.

A beszélgetés során többek között szó esett a vonatkozó tűzvédelmi jogszabályok és műszaki irányelvek változásairól, az energetikai beruházások jelenlegi helyzetéről, a gazdasági válság lakásállományt érintő hatásairól, valamint a Társasházi törvény közelgő módosításáról.

A személyes találkozó célja volt az is, hogy a 2023. év tavaszán, a kirendeltség illetékességi területén található középmagas lakóépületekben tervezett tűzvédelmi ellenőrzésekre történő felkészüléshez hatósági támogatást nyújtson.

Bódi Csaba tűzoltó alezredes hatósági osztályvezető a beszélgetés során röviden ismertette a 2022. év I-III. negyedévben bekövetkezett lakástüzek statisztikai adatait, valamint tájékoztatta a jelen lévőket a fűtési módokkal kapcsolatos tendenciákról.

A tájékoztatókat követően a megjelent képviselők tették fel kérdéseiket az elhangzottakkal kapcsolatban. A jelenlévők megállapodtak, hogy a felek a jövőben további lehetőségeket biztosítanak a személyes konzultációk megtartásához.