Tűzoltó beavatkozások

2022. október 03. 10:08

Az elmúlt hétvégén, öt műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

 

Faeltávolítás közben egy kidöntött nyírfa villanyvezetékre szakadt szombat délben Hunyán, a Rákóczi úton. Az esethez riasztott gyomaendrődi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a növényzetet feldarabolták és eltávolították, majd a területet átadták az áramszolgáltató munkatársainak. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

 

Tehergépkocsi letért az úttestről, majd egy közvilágítást tartó oszlopnak csapódott szombat délután Mezőberény településen, a Csabai úton. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, de az ütközés erejétől az oszlop kiborult, valamint a nyerges vontató pótkocsija is megsérült. A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók a járművet és környezetét átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben. 

 

Egy személygépkocsi letért az úttestről, majd több fa kidöntését követően felborult szombat este Örménykút közelében, a 4645-ös úton. A gépjárművel egyedül utazó sofőrt a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel kórházba szállította. Az esethez riasztott szarvasi hivatásos tűzoltók a gépkocsit átvizsgálták, majd a helyszínelést követően az úttestre dőlt növényzetet láncfűrész segítségével eltávolították. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom félpályán haladhatott.