Elismerések, elsőtiszti kinevezések és születésnapi köszöntések Békés megyében

2022. szeptember 21. 15:31

A hagyományokat követve a havi rendszerességgel megtartott igazgatói értekezlethez kapcsolódva a nyári hónapokban és szeptemberben is elismerést vehetnek át azok a kollégák, akik szabadnapjukon vagy egy-egy beavatkozás során mutatott gyors helyzetfelismerő képességükkel, bátorságukkal életeket vagy anyagi javakat mentettek meg.

A katasztrófavédelem főigazgatója azokat is köszönti, akik kerek születésnapjukat ünneplik. Szeptemberben elsőtiszti kinevezésekre is sor került. Az érintettek a kinevezést és az elismerést megyéjükben veszik majd át.

 

Június 20-án az M5-ös autópályán egy kamion félpótkocsijának hátsó kereke ismeretlen okból kigyulladt, a sofőr porral oltó készülékkel próbálta azt eloltani. Vaskor Attila Szabolcs tűzoltó őrmester arra haladt, az esetet látva megállt, és az autópálya-mérnökség éppen arra közlekedő vízszállítója segítségével sikerült a tüzet megfékezni, a hivatásos egységek megérkezése előtt eloltani. Hősies helytállása elismeréseként dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM OKF főigazgatója elismerésben részesítette Vaskor Attila Szabolcs tűzoltó őrmestert, a szarvasi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

 

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató 50. születésnapja alkalmából főigazgatói ajándéktárgy elismerésben részesítette Váczi Ildikó Máriát, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztály szakügyintézőjét és Zelenyánszki Zoltán Pál tűzoltó főhadnagyot, a békéscsabai hivatásos tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottját.

 

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2022.október 1-jei hatállyal kinevezte tűzoltó főhadnaggyá a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Somogyvári Attila tűzoltó törzszászlóst

 

Az elismerésekhez gratulálunk!