Az elmúlt napok tűzoltó beavatkozásai

2022. szeptember 19. 10:22

Az elmúlt hétvégén, egy tűzesettel és kilenc műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

 

Egy étterem konyhájában keletkezett tűz szombat délelőtt Békéscsabán, az Andrássy úton. Az olajsütőből felcsapó lángok a környezetében lévő berendezési tárgyakat nyolc négyzetméteren károsították, valamint a konyha és a szomszédos helyiségek füsttel szennyeződtek. A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók az épületrész áramtalanítását követően a tüzet kézi oltókészülék és egy vízsugár segítségével eloltották, majd az épületet ventilátorral kiszellőztették. A tűzeset idején a vendégtérben és a konyhában tartózkodó személyek az épületet időben elhagyták az eset során senki sem sérült meg

 

Egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött szombat délután Békéscsaba közelében, az M44-es gyorsforgalmi úton. Az ütközés erejétől a jármű egyik kereke kitörött, de az autójával egyedül utazó gépkocsivezető a balesetben nem szenvedett sérüléseket. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. 

 

Békés megye tűzoltóit a vasárnapi nap folyamán nyolc esetben riasztották, faeltávolításokhoz és műszaki mentésekhez. Az erős szél fákat döntött és ágakat szakított útburkolatra, tetőszerkezetre, valamint villanyvezetékekre. A forgalmi akadályt és veszélyt jelentő megsérült növényzeteket a békéscsabai, a gyulai, a szeghalmi és az orosházi hivatásos, valamint a békési önkormányzati tűzoltók távolították el motoros láncfűrész, létra és kéziszerszámok segítségével. A legtöbb beavatkozásra Békéscsabán és környezetében került sor, az esetek során senki sem sérült meg.