Békés megyei sikerek a BM OKF Országos Korongvadászverseny-sorozatának első fordulóján

2022. június 24. 11:32

Június 24-én, pénteken reggel Felgyőre várták a korongvadászat szerelmeseit. A Jerring lőtér adott otthont BM OKF Országos Korongvadászverseny-sorozata első fordulójának. Összesen harminchét nevezés érkezett, hét megyei igazgatóság, valamint a főigazgatóság is indított versenyzőket.

A korongvadászok egyéni kategóriában, valamint csapatban is összemérték tudásukat. A mesterek korongvadászatban, futóvadlövésben és vadászversenyen is bizonyíthattak.

A versenyzőket Jéri Tamás világ- és Európa-bajnok koronglövő, a lőtér tulajdonosa, a verseny főszervezője és egyben védnöke köszöntötte, majd a viadalt Huszár Tibor tűzoltó ezredes, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg.

A versenyzők a FITASC szabályok szerint versenyeztek. Két kör gyorsított és egy kör hagyományos korongvadászat, azaz összesen három rotte során hetvenöt korongot kellett „levadászniuk”. A világszínvonalú lőtér, a profi versenyszervezés és a festői környezet tökéletes feltételeket biztosított a magas színvonalú viadalhoz.

A versenyeredmények az alábbiak szerint alakultak:

Egyéni verseny:

  1. helyezett: Kovrig Zsolt (Jász-Nagykun-Szolnok MKI)
  2. helyezett: Bajkán György (Békés MKI)
  3. helyezett: Árgyelán Balázs (Békés MKI)

Csapatverseny:

  1. helyezett csapat: Ceglédi Agarak csapata (Jász-Nagykun-Szolnok MKI):
  • Kovrig Zsolt
  • Farkas Zoltán
  • Juhász János András

 

      2. helyezett csapat: Orosházi Tűzoltók I. csapata (Békés MKI): 

  • Ambrus József
  • Tira Róbert
  • Árgyelán Balázs

 

       3.  helyezett csapat: Kurca-parti betyárok csapata (Csongrád-Csanád MKI): 

  • Pintér Gábor
  • Bánfi József
  • Borsándi Csaba

 

Az egyéni helyezettek díjait és az első helyezettnek járó trófeát Krám István tűzoltó alezredes, a szentesi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője adta át, a csapatverseny legjobbjai pedig Kajtár István tűzoltó alezredes, a csongrádi tűzoltó-parancsnokság parancsnokától vehették át a trófeát.

A verseny rendben, a versenykiírás szerint, személyi sérülés nélkül zajlott. A BM OKF Országos Korongvadászverseny-sorozat következő állomása idén ősszel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lesz, a nyíregyházi VUK Lőtér ad majd otthont és lehetőséget a korongvadászoknak a visszavágóra.

A versenyzőknek az elért eredményekért  gratulálunk!

 

 

Fotó: Fortuna Ottília tű.szds. (Csongrádi HTP)