A tűzoltókat a tegnapi napon ismét sok esetben riasztották szabadtéren keletkezett tűzesetekhez

2022. június 23. 09:31

Békés megyében a tűzgyújtási tilalom ellenére még mindig magas a területtüzek száma.

A tegnapi napon hét esetben riasztották a tűzoltókat szabadtéren keletkezet tűzesethez. A délelőtti órákban Szarvason, a Nagyfoki-holtág közelében, valamint Gyulán a 44-es út mentén gyulladt ki az elszáradt aljnövényzet. A délutáni órákban Szeghalom, Kétegyháza, Pusztaottlaka, Gyomaendrőd és Békéscsaba térségében égett a kiszáradt vegetáció. Az tűzeseteket a békéscsabai, a szarvasi, a mezőkovácsházi, a gyulai és a szeghalmi hivatásos, valamint a gyomaendrődi önkormányzati tűzoltók számolták fel vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Az esetek során senki sem sérült meg. 

 

 

Árokba borult egy traktor tegnap délelőtt Lökösházán, az Eleki úton. A baleset következtében a munkagéppel egyedül közlekedő sofőr nem szenvedett sérüléseket, de a jármű leakadt vontatmánya forgalmi akadályt okozott. A balesethez riasztott gyulai hivatásos tűzoltók a mezőgazdasági vontatót áramtalanították, majd egy helyszínre érkező erőgép segítségével az árokból kiemelték. A műszaki mentést követően a területet átadták a rendőrség munkatársainak. 

Meghasadt egy nagyméretű faág tegnap délután Békésen, a Veres Péter téren. A magasban lógó ág veszélyeztette az alatta közlekedőket. Az esethez riasztott helyi önkormányzati tűzoltók létra és motoros láncfűrész segítségével a megsérült növényzetet eltávolították, majd átadták a területet a gyalogos forgalomnak. Ezzel egy időben kerítésre és kommunikációs kábelre szakadt egy faág Békéscsabán, a Dedinszky Gyula utcában. A helyszínre riasztott békéscsabai hivatásos tűzoltók a leszakadt ágat kézi erővel eltávolították, majd az akadályt jelentő vezetéket félrehúzták. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.