Területtüzeknél és műszaki mentéseknél dolgoztak a tűzoltók

2022. június 16. 09:31

A tegnapi napon négy esetben riasztották szabadtéren keletkezett tűzesetekhez Békés megye tűzoltóit

A délutáni órákban Mezőkovácsházán, a Szabadság utcában, egy lakatlan ház udvarán kigyulladt az aljnövényzet. Az ötven négyzetméteren égő gaz veszélyeztette a szomszédos ingatlanokat. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a tüzet egy gyorssugárral eloltották, majd átvizsgálták a területet. Az esti órákban Tótkomlós külterületén gyulladt ki egy gabonatábla. A kétszáz négyzetméteren égő gabonát a helyi önkormányzati és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók oltották el vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Nem sokkal később Mezőhegyes közelében, a 4427-es út mentén csaptak fel a lángok, ahol kétszáz négyzetméteren égett az elszáradt aljnövényzet, veszélyeztetve ezzel a közeli gabonatáblákat. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók eloltották a növényzetet, majd átvizsgálták a területet. Ezzel a tűzesettel egy időben Medgyesegyháza közelében, a 4434-es út mentén is felcsaptak a lángok. Az árokparton ötven méter hosszan égett az elszáradt gaz és avar, a tűz veszélyeztette az arra közlekedőket. Az esethez riasztott gyulai hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzesetek során senki sem sérült meg.

Villanyoszlopnak csapódott tegnap késő este egy személyautó Békéscsabán, a Lencsési úton. A járművét vezető sofőr sérülések nélkül elhagyta az autóját. Az ütközés következtében az elektromos vezetékeket tartó oszlop megdőlt. A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók védősugár fedezete mellett áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.  

Eltörött a becsatlakozó cső egy vízóraaknában tegnap délután Mezőberényben, a Rózsa utcában. A csőtörés következtében az aknában és környezetében nagy mennyiségű víz gyülemlett fel. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével eltávolították a vizet, majd a területet átadták a vízművek munkatársainak. Az eset során senki sem sérült meg.